Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Otvaranje Puta Nina i Tuđmanove do kraja tjedna

21.02.2011. 23:00
Otvaranje Puta Nina i Tuđmanove do kraja tjedna


Nove gužve u prometu mogu se očekivati sredinom ožujka. Tada, prema Kasapovim riječima, počinje izgradnja rotora na križanju ulica Domovinskog rata, Nikole Tesle i Benka Bekovića


Izgradnja glavnog gradskog kolektora visokih zona Zadra, zbog čega je od sredine siječnja ove godine zatvoreno dvostruko križanje na Meladi, od križanja Puta Bokanjca s Benkovićevom ulicom prema jugu do križanja s Putom Nina i dalje do križanja sa Zajčevom, Meštrovićevom i Tuđmanovom ulicom, napreduje prema planu. Prometni problemi koji su nastali zbog radova na Meladi, prije svega gužva kod Tankerkomercove marine, odnosno na raskrižju ulica Oko Vrulja, Miroslava Krleže i Ivana Meštrovića, do kraja tjedna bi trebali biti riješeni jer će dio dvostrukog križanja, točnije Ulica Franje Tuđmana i Put Nina biti otvoreni za promet.
Tu informaciju, potvrdio je zadarski dogradonačelnik Darko Kasap, ističući da je izgradnja glavnog gradskog kolektora visokih zona Zadra, uz Gaženicu, jedan od najvažnijih zadarskih kapitalnih projekta. Iz tog razloga, dogradonačelnik Kasap, koji ima u vidu prometne probleme s kojima se građani svakodnevno susreću u tom dijelu grada, moli građane za strpljenje i razumijevanje prilikom realizacije ovog projekta.
– Očekujemo da će do kraja tjedna dio radova na Meladi biti završen, tako da će se dvostruko raskrižje djelomično otvoriti za promet. Otvorit će se Put Nina i Ulica Franje Tuđmana čime će se riješiti prometne gužve koje se sada stvaraju kod Tankerkomercove marine, kaže dogradonačelnik Kasap, dodajući da se radovi na Putu Bokanjca nastavljaju i šire prema Ulici Benka Benkovića, gdje će se raditi do ljetnih mjeseci.
Nove gužve u prometu mogu se očekivati sredinom ožujka. Tada, prema Kasapovim riječima, počinje izgradnja rotora na križanju ulica Domovinskog rata, Nikole Tesle i Benka Bekovića. Kako se rotor gradi radi što sigurnijeg odvijanja prometa u tom dijelu grada, gdje se svakodnevno događaju prometne nesreće, Kasap vjeruje da će građani imati razumijevanja za prometne poteškoće koje će se neminovno stvoriti pri realizaciji tog projekta.
Što se tiče prometnog kolapsa na raskrižju kod Tankerkomercove marine i Bussines centra, koji bi trebao biti riješen otvaranjem Ulice Franje Tuđmana i Puta Bokanjca, Elis Žodan, glasnogovornik Policijske uprave zadarske, navodi da su tamo u najfrekventnijim satima, ujutro oko sedam i osam sati te poslijepodne oko 15 i 16 sati, na terenu policajci koji reguliraju promet. No na spomenutim raskrižjima gužve se stvaraju gotovo tijekom cijeloga dana, osobito na Obali kneza Trpimira i Ulici Ivana Meštrovića. Za to policija trenutačno nema rješenje, već mole građane za strpljenje jer će se prometni problemi riješiti do kraja tjedna.