Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sabolić: Sljedeće izbore moramo dobiti

21.02.2011. 23:00
Sabolić: Sljedeće izbore moramo dobiti


Sljedeće izbore moramo dobiti, jer ono što nam je zajedničko je demokratska, poštena i slobodna Hrvatska koja se zalaže za sve svoje građane – Vesna Sabolić


Najveći problem u ovoj zemlji nije recesija i nikakav gospodarski rast, nego apatija i to što vlast zbog osobnog konformizma nije u stanju poduzeti potrebne radnje za unapređenje gospodarstva i društva, a tu leži naša šansa, kazala je Vesna Sabolić, predsjednica HNS-ove podružnice Zadar na jučerašnjoj “Izvještajno-tematskoj Skupštini” podružnice te istaknula kako tu apatiju treba liječiti.
– HDZ-ova vlast godinama vješto manipulira drugim strankama, braniteljima, umirovljenicima i sindikatima i doista je vrijeme da svi zajedno timski se udružimo i razgovaramo s ljudima te ih uvjerimo kako je problem u toj apatiji. Sljedeće izbore moramo dobiti, jer ono što nam je zajedničko je demokratska, poštena i slobodna Hrvatska koja se zalaže za sve svoje građane, kazala je Sabolić.
Napomenuto je i kako je odluka gradonačelnika da se ne provedu ponovljeni izbori za mjesne odbore na Voštarnici i Bilom brigu nezakonita, a Ivo Gregov, predstavnik kluba vijećnika u Gradskom vijeću Zadar, istaknuo je kako vrlo dobro funkcioniraju, no unatoč svim njihovim naporima gradonačelnik govori i radi što hoće.
Sandra Kaurloto, dopredsjednica DRS HNS-a kazala je kako ljudima treba pokazati da oni koji se bave politikom nisu svi isti, dok je Ingrid Antičević Marinović kazala kako će građani prepoznati njihovu koaliciju kao one koji će Hrvatsku izvući iz gliba.
Okupljene su pozdravili i gosti, predstavnici županijskih organizacija HNS-a te Željko Perović predsjednik DSU-a, a pročitan je i telegram Radimira Čačića, predsjednika stranke u kojemu se ispričao zbog nedolaska i kazao kako 9. izborna jedinica neće biti lagan teren za izborno natjecanje te da medalja ima dvije strane i tamo gdje je najteže ima najviše političkog prostora za jačanje političke pozicije. Na kraju skupštine izlaganja su imali i predsjednici interesnih odbora za gospodarstvo, turizam, prosvjetu/kulturu, zdravstvo, žene i mlade.