Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Knežević: Podršku članstva nemaju ni Srb ni Miličević

21.02.2012. 23:00
Knežević: Podršku članstva nemaju ni Srb ni Miličević


Ni Danijel Srb, jedni kandidat za predsjednika HSP-a, ni Ivan Miličević, predsjednik ŽV HSP-a Zadarske županije, nemaju potporu članstva i podružnica u Zadarskoj županiji, ustvrdio je Ive Knežević, čelnik pakoštanskog HSP-a i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pakoštane nakon, u utorak održane, sjednice Županijskog vijeća HSP-a.
Po Kneževićevim riječima nezadovoljstvo među članovima traje već duže vrijeme, a smjena Mirka Duspare s mjesta predsjednika Glavnog stana i njegovo izbacivanje iz stranke zbog namjere da bude protukandidat Danijelu Srbu na unutarstranačkim izborima, samo je vrh ledenog brijega.
– Najstarija hrvatska stranka došla je na najniže grane. Nakon potpunog izbornog debakla više nismo parlamentarna stranka i bilo je normalno i moralno da je vodstvo stranke mandate stavilo na raspolaganje. To vodstvo nema potporu članstva. Niz županijskih organizacija je raspušten; od Slavonskog broda i Siska preko Šibenika, i Splita do Dubrovnika. U našoj županijskoj organizaciji previranja se događaju još otkad je Đani Bunja prestao biti predsjednik i otkad je Ivan Miličević nelegitimno izabran na čelo Županijskog vijeća. Miličević nema podršku članstva u Zadarskoj županiji. Od 30 podružnica uz njega je ostalo svega njih nekoliko. Mi u podružnici Pakoštane čekat ćemo da vidimo hoće li Danijel Srb biti izabran za predsjednika i ako bude tako sazvat ćemo zbor podružnice i kolektivno istupiti iz stranke. Srb je samo marioneta Ante Đapića i narod je okrenuo prst dolje takvoj politici. Podružnica Pakoštane jedna je od najuspješnijih i najbrojnijih. Na izborima za vijeća mjesnih odbora, prije godinu i pol dana, smo s četiri vijećnika osvojili vlast u MO Vrana, osvojili smo i jedna mandat u MO Pakoštane i dva u MO Drage. Nećemo istupiti samo mi, bit će istupanja i drugih podružnica, to je izvjesno, zaključio je Knežević.


 MILIČEVIĆ KANDIDAT ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA


 – Knežević može govoriti samo u ime svoje podružnice, a ja se slažem da on više neće biti član u ovoj stranci. Što se drugih podružnica tiče, to nije tako, sve su pružile apsolutnu potporu, rekao je predsjednik ŽV HSP-a Zadarske županije Ivan Miličević.
Miličević je kandidat za člana Predsjedništva , a na izbornom zboru će, po njegovim riječima, sudjelovati četrdesetak delegata iz Zadarske županije.