Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Lucijanu Jeraku zlato

21.02.2012. 23:00
Lucijanu Jeraku zlato


Na trećem Dalmacija kupu koji se održao u organizaciji TK Marjan iz Splita nastupilo je 269 natjecatelja iz 39 klubova, a među njima i 11 članova Taekwondo kluba Zadar. U redovima Zadrana svoj prvi nastup imali su najmlađi članovi koji su se natjecali u kategoriji mlađih kadeta. Tako je Leo Sikirić (-30 kg) izgubio u borbi za medalju, dok je Luka Krševan Nižić (-39 kg) osvojio treće mjesto. Među kadetkinjama debitirale su Lucija Ivančić (-33 kg), koja je također osvojila treće mjesto, a isto je pošlo za rukom i Lauri Dušević i Anđeli Pavić (-47 kg). Doria Kolanović (-51 kg) u svojoj prvoj borbi za medalju nije uspjela slaviti. Karla Klasić (-37 kg) u svom četvrtom nastupu doživjela je poraz.
Zato su kadeti imali više uspjeha, pa je tako Mirko Ivan Čolina (-53 kg) osvojio treće mjesto, a Lucian Jerak (-37 kg) uspio je svladati sve svoje protivnike i u konačnici osvojiti zlato. Nastupilo je i dvoje juniora u jakoj konkurenciji jer je ovo natjecanje bilo kvalifikacijsko za juniorsku reprezentaciju. Franjo Gucić (-78 kg) je u svojoj prvoj juniorskoj borbi izgubio u dvoboju za medalju. Također, u svojoj prvoj juniorskoj borbi i Tonka Uskok (-55 kg) također nije uspjela uzeti medalju.
– S našim novim natjecateljima vrlo smo zadovoljni. Unatoč velikoj tremi pokazali su veliku želju da se dokažu i opravdaju to što su sudjelovali na natjecanju. Proteklo natjecanje je prvo u nizu kao priprema za državna prvenstva i za stjecanje iskustava za buduća natjecanja, pa možemo biti zadovoljni prikazanim borbama većine naših natjecatelja. Za dva tjedna slijede nam dva važna natjecanja, juniorsko Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu i Germany open u Hamburgu gdje će za seniorsku reprezentaciju nastupiti Nikola Bojo – kaže Mladen Uskok, trener Zadra.