Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Male maškare donijele veliku radost

21.02.2012. 23:00
Male maškare donijele veliku radost


Na Trgu Petra Krešimira IV. održan je bogat karnevalski program u kojem su sudjelovale maškarane grupe, pjevači pučkih napjeva, Gradska glazba Pag, KUD „Družina”, polaznici vrtića „Paški mališani” i učenici OŠ Jurja Dalmatinca


Uz povorku, zabavu na trgu Petra Krešimira IV. i posljednju večernju zabavu u Drugom magazinu, završen je ovogodišnji Paški zimski karneval.
U Pagu karneval počinje prve subote nakon blagdana Tri kralja i traje do Pepelnice. Od prve subote nakon blagdana Tri kralja do nedjelje koja prethodi Pepelnici, subotom su se održavale večernje karnevalske zabave, nedjeljom se održavao dječji karneval, a četvrtkom ričavac. Ričavac je naziv za vrlo star običaj obilaženja kuća radi dobivanja poklona. Od posljednje karnevalske nedjelje do Pepelnice karnevalski program se održava na Trgu Petra Krešimira IV. uz Paško kolo, pučke napjeve, bogatu ponudu jela i pića te uz podjelu nagrada najboljim maškarama.
Ove godine Paški zimski karneval organizirali su Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga i Centar za kulturu i informacije, a u organizaciji je pomogao Mjesni odbor Pag. Brojne nagrade najboljim maskama i ponudu na dječjem karnevalu i na večernjim karnevalskim zabavama sponzorirali su „Paška sirana”, „Franck”, „Veddis”, pekarnica „Pag”, pekarnica “Vodice”, zlatarnica „Eta”, UO „Zicer”, caffe bar „Zec”, konoba „Bile”, „Marjur”, „Ledo”, PZ „Poličanka”, ljekarna „Butković”, market „Lorenco”, vinarija „Rako”, „Erste banka”, „Antonio tours”, „Camping Village Šimuni”, „Funtana”, „Pag 91.” i „Sabalić”.
Od 19. do 21. veljače na Trgu Petra Krešimira IV. održan je bogat karnevalski program u kojem su sudjelovale maškarane grupe, pjevači pučkih napjeva, Gradska glazba Pag, KUD „Družina”, polaznici Dječjeg vrtića „Paški mališani” i učenici nižih razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca. U nedjelju je održana karnevalska povorka, a na Trgu Petra Krešimira IV. se izvodilo Paško kolo i birale su se najbolje maškare. U ponedjeljak su u karnevalskom programu sudjelovala djeca. Izvedena je „Mala Robinja”, nastupio je Dječji zbor „Vijolice” i nagrađeni su najbolji likovni i literarni radovi učenika na temu karnevala. U utorak su nastupili članovi KUD-a „Družina”, organizirana je tombola na kojoj je glavna nagrada bilo janje, plesalo se Paško kolo, a nakon programa na Trgu Petra Krešimira IV. zabava se nastavila u Drugom magazinu. Paški karneval završava na Pepelnicu spaljivanjem Marka na mostu Katine.