Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Smrdi uređaj, a ne Peronja

21.02.2012. 23:00
Smrdi uređaj, a ne Peronja


Moram se složiti s iznesenim primjedbama, no u posljednje dvije godine Peronja je ipak bolji, više šuti, našalio se Vrančić


Grgo Peronja, kojemu je direktorski mandat istekao 12. siječnja ove godine, odlukom Gradskog vijeća Grada Zadra, ponovo je imenovan za direktora gradske tvrtke Odvodnja d.o.o. Zadar. Iako je danas to bila puka formalnost, oporbeni vijećnici iznijeli su niz primjedbi na račun Peronje, prije svega su kritizirali njegovo ponašanje, ali i okrivili ga na neugodne mirise, odnosno smrad koji se širi oko uređaja Centar kod Gradskog groblja.
Irena Dragić iz SDP-a, navela je da Peronja omalovažava, vrijeđa, ponižava i izruguje se ljudima kojima je, kako ona kaže život zagorčan njegovom nesposobnošću.
– Peronja je bahat je i bezobziran, takvi ljudi, mali bogovi do kojih običan čovjek ne može doći nam ne trebaju, ošta je bila Dragić.
I Željko Predovan je kazao da Peronja ima svoje ispade, no da profesionalno odrađuje svoj posao.
– Prema vani Peronja ispada jako loš, no na njegov inženjerski dio posla, nema zamjerki, jako dobro ga odrađuje. Zato ja odvajam te dvije stvari. Činjenica je da uređaj Centar smrdi, no ne smrdi Grgo Peronja. Može biti kriv jer je direktor, no s druge strane nije ga on projektirao, kaže Predovan, dodajući da Peronju možda treba ukoriti zbog njegovih izjava, sugerirati mu da bude suzdržaniji, no na stručnosti mu se nema što zamjeriti.
Omerka Šarić Frantin je kazala da SDP nema ništa protiv Grge Peronje kao osobe već kao direktora Odvodnje.
Više od pročišćivača, Vesni Sabolić smrdi činjenica što Grgo Peronja nije imao protukandidata na javnom natječaju.
Kad su svi već imali nešto reći na račun Peronje, Josip Vlahović se prisjetio Demokratske liste Stanislava Anića i njihovog sastajališta u Malom mistu, gdje je kako kaže, novi-stari direktor Odvodnje tada namjeno ispustio fekalije.
Gradonačelnik Vrančić, nakon što je saslušao kritike na račun Peronje, pohvalio je zadarski sustav odvodnje, za koji je velikim dijelom upravo Peronja zaslužan.
– Uređaj je loše projektiran za zadarsko podneblje, za što ne možemo Peronju kriviti. Čovjek dobro radi svoj posao, ljudi ga cijene. Što se tiče komunikacije, tu se moram složiti s iznesenim primjedbama, no u posljednje dvije godine Peronja je ipak bolji, više šuti, našalio se Vrančić.