Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadrani turisti u svome gradu

19.02.2012. 23:00
Zadrani turisti u svome gradu


Udruga organizira i svoju devetu javnu tribinu u nizu u četvrtak 23. veljače u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u 18. sati pod nazivom: “Otočni dragulji Zadarske i Šibensko-kninske županije PP Telašćica i NP Kornati


U utorak 21. veljače 2012. godine na Međunarodni dan turističkih vodiča Udruga turističkih vodiča Donat Zadar organizira za građane besplatno razgledavanje stare gradske jezgre pod nazivom „Zadrani turisti u svome gradu”.
Razgledavanje počinje u 17 sati ispred Gradske lože na Narodnom trgu.
Udruga organizira i svoju devetu javnu tribinu u nizu u četvrtak 23. veljače u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u 18. sati pod nazivom “Otočni dragulji Zadarske i Šibensko-kninske županije PP Telašćica i NP Kornati”.
Sudionici tribine su Josip Faričić (Geografske posebnosti Dugog otoka i Kornata te pripadajućeg akvatorija), Vladislav Mihelčić (Geologija NP Kornati) i Milena Ramov (Život u podmorju PP Telašćica). Moderator tribine je Nenad Marčina, predsjednik Udruge turističkih vodiča Donat Zadar.
Gost večeri je dalmatinska klapa „Donat”.
Spomenute aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje Zadra i županije. Upravo su zadarski turistički vodiči pokrenuli osnivanje Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske koja je bila i temelj osnivanja Zajednice za interpretaciju kulturne baštine Hrvatske pri HGK, Sektora za turizam.
UTVDZ jedina je pokrenula edukativne javne tribine u nastojanju da građani sudjeluju u kreiranju kulturno-turističkog života i upoznavanju zadarske povijesne baštine.
Udruga ima i svoje dvije misli vodilje – „Znanja nikad dosta” i „Zadrani turisti u svome gradu”.
Prva znači permanentnu suradnju sa sveučilišnim profesorima, kustosima i ravnateljima muzeja, a druga dva puta godišnje besplatno razgledavanje stare gradske jezgre za Zadrane.