Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Miličević: Svi se mogu vratiti, ali nikoga neću nagovarati!

Autor: Nives Rogoznica

21.02.2013. 23:00
Miličević: Svi se mogu vratiti, ali nikoga neću nagovarati!

Foto: PIXSELL



Slavonija se skoro cijela vratila, u Zagrebu i Splitu se vratilo 70 posto članova. Svi znamo da su stvarali tu stranku jer se nisu slagali s Đapićem, i sad kad više Đapić nije u stranci, smisao te stranke prestaje, rekao je Miličević


Odluče li se članovi Hrvatske stranke prava  “Dr. Ante Starčević” vratiti u  HSP, vrata su im otvorena,  kazao je to predsjednik ŽV  HSP-a Zadarske županije i  potpredsjednik stranke Ivan  Miličević upitan da za naš  list komentirati dinamiku  odnosa između dviju pravaških stranka nakon nedavnog isključenja Ante Đapića  iz HSP-a.
HSP je, podsjetimo, u korist stranke na čijem je čelu  Ruža Tomašić od lokalnih  izbora 2009. izgubio oko  trećine od ukupno 36 vijećnika izabranih u predstavnička tijela na području  Zadarske županije.
– Jedno smo vrijeme, što se  tiče Zadarske županije – mirovali. Imali smo problem,  radili smo na tome da se  najprije napravi reda u vrhu  stranke i mislim da smo to  sada napravili, rekao je Miličević koji priznaje da se  spomenuto uvođenje reda  odnosilo, među ostalim,  upravo na isključenje  Đapića kojem on osobno, kako navodi, ostaje prijateljem.
– Što se tiče stvaranja HSP  “Dr. Ante Starčević” moram  reći da je Ruža Tomašić bila  moja dobra prijateljica. Nju  je Đapić povrijedio u vrijeme  kada smo zajedno bili u Predsjedništvu i rekla je da ne  može ostati u stranci, dok je u  njoj Anto ĐapićTada sam Ružu Tomašić razumio, međutim, promatrao  sam kako su oni stvarali  stranku i na koji su način  nagovarali i privlačili i članove HSP-a u stranku. Stvarati stranku samo na pljuvanju bivše stranke nije lijepo.  Točno je da su oni jedan  dio članstva privukli. Čestitam, ali zamjeram način na  koji su to radili i kažem vam  da će se velika većina vratiti  u ovu stranku. Točno je da je  dio ljudi prešao kod njih i da  je postojao razlog i ja sam ga  naveo, ali sada se ljudi  vraćaju, iako još uvijek ne i u  Zadarskoj županiji. Što se  mene tiče, mogu se vratiti,  ali ja neću nikoga nagovarati, jer sam vidio kako je  ružan bio način na koji su  oni to radili i jer je to ponižavajuće za čovjeka kojega  se nagovara. Svakom su vrata otvorena, svi se mogu vratiti, kao što mogu doći i novi  članovi, rekao je Miličević  poručujući  kako to “neće biti  prelazak, već povratak”.