Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pomozite Ani i Aurori Pavić pozivom na broj 060-800-442

Autor: Suzana Bandić

21.02.2013. 23:00
Pomozite Ani i Aurori Pavić pozivom na broj 060-800-442

Foto: Zvonko KUCELIN



Ana na liječenje odlazi u Split, a Aurora u Rijeku, a novac za skupo liječenje, koje im život znači, više ne mogu priskrbiti. Svaka kuna im je dragocjena


Pozivom na broj 060-800-442 IT telefonskog operatera od danas će svi dobri ljudi moći pomoći 31-godišnjoj Zadranki Ani Pavić i njezinoj 4-godišnjoj kćerčici Aurori da prikupe novac potreban za liječenje. Mama Ana već šest godina bori se s rakom limfnih čvorova i razarajućim reumatoidnim artritisom, dok četverogodišnja Aurora još od rođenja boluje od refluksa želuca i trahealnog bronha, teškog poremećaja koji može dovesti do kolapsa pluća i gušenja. Ana na liječenje odlazi u Split, a Aurora u Rijeku, a novac za skupo liječenje, koje im život znači, više ne mogu priskrbiti. Štoviše, radi višegodišnjeg liječenja Pavići su rasprodali sve što su mogli, a na koncu i zapali u dugove.
– Živimo od suprugove plaće koja jedva dosegne četiri tisuće kuna. Evo, Auroru smo prije nekoliko dana vodili u Rijeku i sljedeći tjedan moramo ponovno. Zbog nekih pretraga i loših nalaza morat ćemo ostati tamo cijeli tjedan, a to košta – zabrinuto govori Ana iscrpljena od brige i bolesti. No malo optimizma ovoj mladoj ženi, ipak ulijeva nada da bi uskoro mogla dobiti invalidsku mirovinu.
– Predala sam papire za mirovinu. Ovo je već treći put pa se nadam da će biti treća sreća – kaže Ana koju je komisija za prijevremene i invalidske mirovine dva puta već odbila iako je i prostim okom vidljivo da ona više ne može obavljati posao za koji se školovala. Ana je, naime, pediker po struci, pa bi sastavni dio njezina posla bio i baratanje skalpelom, a ona, kako sama kaže, zbog artritisa koji joj je iskrivio prste ruke, ni žlicu ne može kvalitetno držati. Mirovina koju bi s nešto malo radnog staža koliko je prije bolesti uspjela skupiti iznosila oko tisuću kuna.
Hoće li se Ani posrećiti barem po tom pitanju, znat će se već sljedeći tjedan.
Svi oni koji žele pomoći obitelji Pavić donacije mogu uplatiti na žiro-račun Ane Pavić u OTP banci: 3200323760 ili pozivom na broj 060-800-442. Cijena poziva: mobitel 4,97, fiksni 3,69 kuna.