Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tri godine smo ih okopavali i zalijevali oleandre, a onda su ih komunalci posjekli

21.02.2014. 23:00
Tri godine smo ih okopavali i zalijevali oleandre, a onda su ih komunalci posjekli


Za kupnju njih 24 naša udruga 2001. godine izdvojila je 3.500 kuna dok je ostalu polovicu platila tada Turistička zajednica. Članovi naše udruge koja je osnovana prije 18 i koja okuplja 200 ljudi, zasadili su ih. U tri godine smo ih okopavali, zalijevali. I sad kad su narasli do 80 centimetara kome je to pametnom došlo u glavu da ih posiječe? – pita se ogorčena tajnica Udruge Mira Maravić


Ovo je katastrofa, ovo je hortikulturni ekocid, ovo je sramota koja prelazi svaku mjeru, ovo nam iz dešpeta namjerno čine, jada nam se suznih očiju u odsutnosti predsjednika Udruge vlasnika nekretnina turističkog naselja Sabunike Mirka Kobaša, tajnica Mira Maravić pokazujući mjesta na kojima su bili zeleni oleandri, a koje su, kako ističe Maravić, ovih dana do zemlje posjekli djelatnici općinskog Komunalnog poduzeća ¨Artić¨ pod vodstvom v.d. direktora Dalibora Dade Glavana.
Riječ je, ističe sugovornica, o 48 patuljastih oleandara koji su otišli u ¨dim¨ zahvaljujući nestručnosti, neodgovornosti i neznanju.
– Za kupnju njih 24 naša udruga 2001. godine izdvojila je 3.500 kuna dok je ostalu polovicu platila tada Turistička zajednica. Članovi naše udruge koja je osnovana prije 18 i koja okuplja 200 ljudi, zasadili su ih. U tri godine smo ih okopavali, zalijevali. I sad kad su narasli do 80 centimetara kome je to pametnom došlo u glavu da ih posiječe? – priča ogorčena tajnica Maravić te dodaje:
– Kad smo primijetili što su nam napravili pokušala sam na mobitel dobiti općinskog načelnika Nevena Begonju no nije mi se javljao. Potom sam mu poslala poruku u kojoj je stajalo kako nam je netko posjekao oleandre i da ćemo to prijaviti policiji. Sutradan me nazvao načelnik i kazao kako su to učinili njihovi dečki. Ogorčena, osobno sam otišla u zgradu općine. Primio me, u odsutnosti načelnika, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Tomislav Glavan kojem sam ispričala sve što se dogodilo. On me saslušao, a potom je nazvao nekog s kim je razgovarao te mi je nakon toga rekao kako je taj netko kazao da je učinjen dobar posao. To me je još jače razljutilo. U to se je pojavio općinski načelnik kazavši mi da je svjestan što se dogodilo te kako mu je iskreno žao. Zatim je došao i direktor “Artića” Glavan dobacivši mi cinično kako će oni ponovno narasti i da se oko toga ne treba dizati toliko prašine, priča Maravić.