Družili se zadarski nogometaši i osnovnoškolci

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Puna dvorana OŠ Šime Budinića dočekala je jučer proslavljenog reprezentativca i trenera NK Zadra Igora štimca koji im je u pratnji nogometaša došao u posjet. Dočekao ih je ravnjatelj Ivan Čular. Učenici su postavljali pitanja, Štimac i nogometaši odgovarali, no bilo je potrebno svega deset minuta prije negoli je je doletio prvi papirić za autogram, da bi nakon toga pred stolom za kojim su sjedili uslijedila prava navala.

No prije toga učenici-novinari ipak su uspjeli doznati nekoliko informacija o novom treneru NK Zadar.

Na upit što ga je zadržalo toliko dugo u 20-godišnjoj nogometnoj karijeri, Štimac je odgovorio kako je u školu uvijek nosio knjige, ali i loptu.

- Nisam nikad zaboravio knjigu, imao sam sve petice, pa tako nemojte zaboraviti ni vi. No, onaj tko voli nešto jako puno, taj će napraviti sve da u tome i uspije. Tako ćete i vi. Neki će biti slikari, neki inženjeri... I ako se nečemu kao posvetite, u tome ćete i uspjeti, poručio je Štimac i predstavio nogometaše - Dragu Gabrića, Hrvoja Vejića, Vlatka Blaževića te Jakova Suraća.

Na upit gdje je najsretniji, Štimac je odgovorio da je to sada, u NK Zadar, ali i onda kada je bio izbornik reprezentacije Hrvatske. Mladim nogometašima poručio je kako je nogomet vrhunski sport, i da bi se uspjelo potrebno je puno odricanja.

Odgovorio je na pitanje što je pak potrebno da NK zadar postane dobar klub.

- Nogometni klub je poput škole. Da biste bili dobri učenici, morate imati dobre učitelje. Da biste bili dobra škola, morate imati dobrog ravnatelja. Tako je i sa klubom. Nemamo uvjete da bismo bili tako profesionalan klub, no nadamo se da će nam Grad Zadar pomoći kako bismo ih stvorili.

Pritom je Štimac navjerojatnije aludirao na pomoć u gradnji kampa pri ŠC Višnjik po projektu Denisa Karlovića. Učenicima je i otkrio odakle mu nadimak Štico, kojeg je naslijedio od starijeg brata, kao i da mu je u karijeri najdraže bilo igrati u Hajduku.

Nakon OŠ Šime Budinića uslijedio je posjet OŠ Šimuna Kožičića Benje. Doček u režiji ravnatelja Marka Marina, bivšeg sportskog novinara, nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. Učenici i nastavnici su pljeskom pozdravljali Štimca i nogometaše. Treba reći da im se u Benje pridružio i Frane Ikić, nogometaš Zadra koji je nedavno dobio poziv za mladu reprezentaciju, a koji je pohađao ovu školu. Interesantan je bio i trenutak kada je Igor Štimac pozvao Domagoja Babina, učenika osmog razreda ove škole, da im se pridruži. Riječ je mladom i nadarenom igraču Zadra (pionir) koji je i član U-14 reprezentacije Hrvatske. Nakon brojnih autograma koji su podijeljeni uslijedilo je i zajedničko fotografiranje. Za uspomenu i sjećanje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno