U Kalima otvorena ambulanta za fizikalnu rehabilitaciju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Andrina LUIĆ

U zgradi u kojoj je smještena Hitna pomoć u Kalima, u srijedu je otvorena ambulanta za fizikalnu rehabilitaciju Luce, prva takva zdravstvena ustanova na otoku Ugljanu.

- Ovaj prostor zapravo je bio namijenjen za stomatološku ambulantu, ali kako nitko godinama nije pokazivao interes za otvaranje te djelatnosti, savjetovali smo se sa stručnjacima u Domu zdravlja Zadarske županije i donijeli odluku o prenamjeni. Mnogo stanovnika s cijelog otoka svakodnevno putuje na fizikalnu terapiju u Zadar ili Biograd, to je vrlo često i nespretno i skupo i nedjelotvorno jer se puno vremena gubi na putovanje. Procijenili smo da će otvaranje fizikalne ambulante podići kvalitetu zdravstvene zaštite naših ljudi i prostor iznajmili renomiranoj zadarskoj ustanovi za fizikalnu rehabilitaciju, kazao je na otvorenju Duško Vidov, načelnik Općine Kali.

U novoj ambulanti radit će dva fizioterapeuta, a pacijenti će dobiti kompletnu fizikalnu terapiju koja uključuje elektroterapiju, elektrostimulaciju, galvanizaciju, terapijski ultrazvuk, kineziterapiju, parafin, solux, magnetoterapiju, grupne vježbe, manualnu terapiju, medicinsku masažu i ručnu limfnu drenažu. Na poziv i uz prethodni dogovor terapija se može obaviti i u kući bolesnika, a uskoro će biti dostupne i usluge liječnika fizijatra.

- Ambulanta u Kalima zapravo je podružnica naše matične službe koja već sedam godina uspješno radi u Zadru. Prostor smo od Općine Kali unajmili na pet godina, uredili ga i opremili svim potrebnim aparatima, uređajima i pomagalima. Podnijeli smo zahtjev za potpisivanje ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a s obzirom na veličinu Ugljana i Pašmana, putovanja na kopno te gotovo 8.000 stanovnika, medicinske indikacije i starosnu dob većine pacijenata, nadamo se razumijevanju u HZZO-u i pozitivnom rješavanju naše molbe, navodi ravnatelj Romeo Pedišić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)