Letke protiv Istanbulske konvencije dijelili u školi Benje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Županijski HNS upozorio na sporno djelovanje
U letku se djecu plaši pričama da bi se uvođenjem zakona koji bi se temeljili na Istanbulskoj konvenciji moglo promijeniti spol, muškarci bi mogli ulaziti u ženske zahode i svlačionice i sl…, stoji u priopćenju
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje

U posljednje vrijeme zadarska javnost izložena je kontinuiranom iznošenju neistina o tzv. Istanbulskoj konvenciji. Tako je nedavno održana tribina „Istina o Istanbulskoj konvenciji“ u dvorani pastoralnog centra župe Bezgrešnog začeća BDM na Puntamici koju su organizirali Zadarska nadbiskupija i „građanska“ inicijativa „Istina o Istanbulskoj“, a na samoj tribini je Ladislav Ilčić (GROZD i HRAST) uz ostale govornike iznosio neistinite i homofobne stavove o posljedicama te konvencije koji se građanima, vjernicima, prezentiraju kao istinite činjenice, što je nedopustivo, stoji u priopćenju zadarske ŽO HNS-a.

Međutim, moramo oštro reagirati na ono što se dogodilo u prostoru Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u Zadru. Naime, u zbornici te škole su se pojavili leci „građanske“ inicijative „Istina o Istanbulskoj“, dakle, one iste „građanske“ inicijative koja je sa Zadarskom nadbiskupijom prethodno dijelila istinu o Istanbulskoj u crkvi na Puntamici.

Obzirom da su osnovne škole obrazovne institucije koje su u sustavu obveznog obrazovanja, da ih pohađaju maloljetna djeca prema predviđenom planu i programu propisanom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, da obrazovati djecu u tim obveznim obrazovnim institucijama ustanovljenim od strane države, dakle svjetovnim institucijama, mogu samo osobe koje su za to osposobljene i koje za to imaju dozvolu, pitamo se kako je moguće da su se propagandni leci „građanske“ inicijative koja širi neistine uopće našli u prostoru osnovne škole?

Letak koji je namijenjen djeci prikazuje djevojčicu koja sebi postavlja pitanje „Jesam li muško ili žensko? U školi su mi rekli da trebam odlučiti….“, a u samom letku se iznosi jedno nevjerojatno tumačenje prema kojem se Istanbulskom konvencijom uvodi pojam rodne ideologije koja se temelji na uvjerenju da se čovjek rađa kao neutralno biće koje kasnije može odabrati hoće li biti muškarac ili žena ili neki drugi od brojnih rodova – homo, gay, lesbian, queer… U letku se djecu plaši pričama da bi se uvođenjem zakona koji bi se temeljili na Istanbulskoj konvenciji moglo promijeniti spol, muškarci bi mogli ulaziti u ženske zahode i svlačionice i sl…

Istanbulska konvencija je upravo ono što joj puni naziv govori, to je Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Obzirom da je OŠ Š.K. Benje škola kojoj je osnivač Grad Zadar, da su sve osnovne škole obrazovne institucije koje su naša djeca obvezna pohađati, apeliramo na Grad Zadar i ravnatelje svih škola da spriječe širenje takvog neprimjerenog materijala i da zaštite našu djecu od neistina koje su u takvim materijalima iznose, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Irena Gulan-Šimurina, predsjednica županijske Inicijative žena HNS-a i vijećnica u Gradskom vijeću Zadra. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno