Zaštitite vodomjere!

Slika korisnika valentinam
Zbog pada temperature iz Vodovoda savjetuju
Preporuča se zidove i poklopac vodomjernog okna zaštiti postavljanjem izolacijskog materijala, poput stiropora, kartona ili neke vreće, savjetuju iz Vodovoda
PIXSELL
Iz zadarskog Vodovoda poručuju kako su potrošači dužni sami zaštiti vodomjer i priključak od smrzavanja

Zima je pokazala zube, a posljednjih dana i temperature se noću znaju spuštati ispod ništice te to može dovesti do puknuća vodovodnih cijevi.

Meteorolozi najavljuju da nas sljedećih dana očekuju ekstremno niske temperature i kako bi se spriječile neželjene posljedice potrebno je poduzeti određene mjere i zaštiti vodomjere.

- Preporuča se zidove i poklopac vodomjernog okna zaštiti postavljanjem izolacijskog materijala, poput stiropora, kartona ili neke vreće. Takav način osigurava kvalitetnu zaštitu od smrzavanja i omogućuje neometano očitanje vodomjera. Ne treba toga puno stavljati. Nadamo se da su šahtovi duboki te bi to trebalo biti dovoljno, kazali su nam iz Vodovoda Zadar.

Prema općim i tehničkim uvjetima Vodovoda d.o.o. Zadar potrošači su dužni sami zaštiti vodomjer i priključak od smrzavanja te zaštiti vodomjer i priključak od povrata vode iz interne instalacije i to na način da postavljena zaštita ne otežava pristup i očitanje vodomjera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)