Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

EU će financirati školske obroke u 13 osnovnih škola Zadarske županije

22.02.2019. 13:28
EU će financirati  školske obroke u 13  osnovnih škola  Zadarske županije


Projekt Zadarske županije i 13 osnovnih škola pod nazivom  "Osigurajmo obrok i dalje" dobio je 100% financiranje u iznosu od  642.645,96 kuna, objavljeno je stranicama ZADRE NOVE. Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u srpnju 2018.  godine objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjerenih na  ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Zadarska županija je kao prihvatljivi  prijavitelj uputila poziv svim školama kojima je osnivač da se uključe u  projekt. Pozivu se odazvalo 13 škola, vodeći se potrebama učenika i tehničkim uvjetima osiguravanja uvjeta za prehranu djece. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružila je pomoć u pripremi te je  oblikovala projektni prijedlog pod nazivom Osigurajmo obrok i dalje.
Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 24. siječnja 2019. godine projektni prijedlog je pozitivno ocijenjen  te mu je odobreno financiranje iz Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u 100% iznosu.
Kroz projekt se financiraju školski obroci za 693 učenika u tekućoj  školskoj godini iz 13 osnovnih škola iz Zadarske županije: OŠ Ivana Gorana Kovačića – Lišane Ostrovičke; OŠ Galovac; OŠ Jurja Barakovića –  Ražanac; OŠ Jurja Dalmatinca – Pag; OŠ Petra Zoranića – Nin; OŠ Petra  Zoranića – Stankovci; OŠ Poličnik; OŠ Privlaka; OŠ Starigrad; OŠ Stjepana  Radića – Bibinje; OŠ Sv. Filip i Jakov; OŠ Vladimira Nazora – Škabrnja i OŠ  Zemunik.