Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NIKAD NIJE KASNO Baka Peka postala privatna poduzetnica u 98-oj godini! Posjetite trgovinu “Kod Peke” u sklopu Doma Ivan Pavao II!

22.02.2019. 14:49
NIKAD NIJE KASNO Baka Peka postala privatna poduzetnica u 98-oj godini! Posjetite trgovinu “Kod Peke” u sklopu Doma Ivan Pavao II!


Legenda ovih krajeva, 98-godišnja baka Peka Zelić, rođena Rogić iz Popovića, koja u brižno sačuvanoj vjenčanoj narodnoj nošnji ne izostaje s niti jednog crkvenog proštenja, hodočašća, svete mise, ali i Benkovačkog sajma od prije nekoliko dana vlasnica je i svoje prve trgovine, simbolično nazvane “Kod Peke”, smještene u sklopu Doma za starije i nemoćne osobe Ivan Pavao II u Biljanima Donjim.
Baka Peka ovim činom još jednom je pokazala svoj nesalomljivi poduzetnički duh. Tako sada, kako piše na Facebook stranici Doma, osim kultnog tradicionalnog 10. u mjesecu u Benkovcu, sajam je otvoren svaki dan u trgovini “Kod Peke”. Zato navratite i pogledajte unikatne rukom pletene proizvode, rađene na isti način kao i prije sto godina.
Aktivnu baku Peku je proteklog ljeta na terenu uhvatio naš reporter Velimir Brkić dok je hodočastila na Blagdan ranokršćanske mučenice sv. Nediljice u Vrani, kada mu je i rekla nekoliko riječi o sebi.
– U Vranu me dovezla kćer, od protekle godine živim u Domu Ivan Pavao II. u Biljanima. Svoje dane provodim korisno, pletem i budem u vrtu. Puno mi je lipo, imam i puno posjeta i organiziranih izlaska. Fala dragom Bogu, uživam, pričala je tada baka Peka, koja je istinska narodna umjetnica, jer sve što vidi, rukama stvori.