Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NK ZADAR Muić, Ikić i Llanos kao zalog snažnijeg Zadra

22.02.2019. 09:45
NK ZADAR Muić, Ikić i Llanos kao zalog snažnijeg Zadra


Jučer su u klubu sa Stanova putem njihovih službenih stranica NK Zadar Official odlučili javnosti predstaviti tri igrača koji su redove Zadra pojačali tijekom ove zimske stanke. Dvojica od njih već su dobro znana lica u Krševanovom gradu s obzirom da je riječ o povratnicima u matični klub, Domagoju Muiću i Frani Ikiću. Treći je Nicholas-Rafael Llanos Lohinski, 23-godišnji Hrvat kolumbijskih korijena, koji je stigao na posudbu iz Osijeka. Nema sumnje da će va trojica biti pojačanje za momčad Mislava Karoglana u uvelike im pomoći da zauzmu što bolju poziciju na ljestvici Druge HNL.


Zadovoljni povratkom
Muić je iz Zadra otišao u siječnju 2015., nakon čega je igrao za Zagreb, Rudeš i Rudar Velenje, da bi se iz tog slovenskog prvoligaša ove godine vratio na Stanove. Za službene stranice kluba je kazao:
– Lijep je osjećaj vratiti se u svoj klub i svoj grad. Sretan sam i što situacija u klubu ide nabolje, atmosfera je pozitivna i nadam se da ćemo zajedno ostvariti zacrtane ciljeve. Mislim da imamo dobru momčad, kombinaciju mladih i iskusnih igrača i samo trebamo raditi najbolje što možemo pa će i rezultati, siguran sam, doći kao plod tog rada – kazao je 25-godišnji zadnji vezni, koji po potrebi može igrati i u veznoj i u obrambenoj liniji.
Iste godine kad i Muić, samo šest mjeseci kasnije, iz Zadra je otišao i Frane Ikić, koji je tada krenuo put Rijeke. Nakon toga igrao je još za slovenski Koper i vinkovačku Cibaliju, s kojom se razišao prošlo ljeto i sada stigao natrag u Zadar.
– Naravno da je svima nama, koji smo tu počeli igrati i gajimo neke emocije prema ovom klubu, najdraže odjenuti dres Zadra. Drago mi je što sam se vratio i što sam tu zatekao mnogo bolje i pozitivnije okruženje nego kada sam otišao. Dosta toga je posloženo i na nama je samo da pružimo svoj maksimum na terenu kako bi ostvarili što bolji rezultat. Odradili smo odlične pripreme i jedva čekamo početak prvenstva, s nadom i vjerom da možemo biti u gornjem dijelu ljestvice – kazao je 24-godišnji stoper.


Hrvat i Kolumbijac
Nicholas-Rafael Llanos Lohinski sa svoje je 23 godine već prošao mnogo toga u životu. Rođen je u Rijeci 10. veljače 1996., a s godinu dana preselio se u Kolumbiju, odakle mu je otac, također bivši nogometaš. Sa šest godina obitelj se preselila u Šibenik, gdje je počeo Nicholasov nogometni put. Prošao je omladinsku školu Hajduka, igrao za Omladinac Vranjic pa Rijeku, Opatiju, Hajduk II, Split, Osijek i Dugopolje, a jedno vrijeme proveo je i u Kolumbiji.
– Istina, prošao sam dosta toga do sada i stekao poprilično iskustvo za svoje godine pa na to gledam kao prednost. Kada se otvorila opcija dolaska u Zadar, odmah mi se to svidjelo, jer sam čuo da je riječ o dobrom klubu s pozitivnom pričom i zdravim ambicijama, a i upoznat sam s radom trenera Karoglana dok smo obojica bili u 3. HNL. Želja mi je da ovdje napredujem kao igrač te da pomognem klubu da ostvari što bolji rezultat – kazao je Llanos, koji igra na poziciji ofenzivnog veznog.