Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Polaznici Škole nogometa NK Zadar u akciji obnove igrališta Bagat

22.02.2019. 09:38
Polaznici Škole nogometa NK Zadar u akciji  obnove igrališta Bagat


Nekada davno, prije više od osamdeset godina, kada se počeo igrati nogomet na Stanovima, tadašnji su nogometaši Zadra i prijatelji kluba sami uzeli alat u ruke i prionuli na posao. I tako svakih nekoliko godina, kada bi trebalo nešto urediti, popravljati ili graditi, organizirani su dobrovoljni radovi i zajedničkim snagama dotjeralo bi se igralište u željeno stanje.
Tim putem, vođeni entuzijazmom i ljubavlju prema svom klubu, ovih su dana krenuli i djelatnici i polaznici Škole nogometa NK zadra, koji su sami prionuli poslu, kako bi igralište Bagat na kojemu igraju i treniraju doveli u koliko-toliko pristojno stanje. Nažalost, to je igralište, na kojemu su ponikli mnogi nogometaši svjetskoga glasa, s vremenom dovedeno u stanje koje naprosto onemogućava normalan rad, a kamoli natjecanje.
Stoga su mladići uzeli u ruke kramp, lopatu i kariolu i krenuli na posao. Zanimljivo, neki od njih su još jučer igrali utakmicu za prvu momčad Zadra, a danas im nije bilo teko obući "radnu odoru" i zasukati rukave. Bravo, momci!
– Znamo da su nam mogućnosti skromne, ali isto tako i da, ako sami nešto ne napravimo, nećemo imati gdje trenirati. Zato smo organizirali radnu akciju, doveli gnojivo, pijesak, travu i ostalo što je potrebno da obnovimo travnjak koliko je to moguće i krenuli. Momci su bili odlični, a radovi se nastavljaju sutra. Ovim putem moram zahvaliti našim prijateljima iz tvrtki Nasadi i Poljopromet i drugim prijateljima koji nam pomažu u ovoj akciji – kazao je Marko Pinčić, voditelj Škole nogometa NK Zadar, koji je i sam uzeo motiku u ruke. (nkzadar.hr)