Zadarskoj županiji za projekt POKRET u okviru Programa zapošljavanja žena "Zaželi" ugovor u iznosu od 4,3 milijuna kuna

Slika korisnika mkvanja
Udio žena u strukturi nezaposlenosti u našoj županiji je oko 13 posto veći od muškaraca
Marin GOSPIĆ
Ugovore za 16 projekata u okviru Programa zapošljavanja žena "Zaželi" u vrijednosti od oko 42 milijuna kuna podijelio je danas ministar rada Marko Pavić korisnicima iz cijele Hrvatske

Ugovore za 16 projekata u okviru Programa zapošljavanja žena "Zaželi" u vrijednosti od oko 42 milijuna kuna podijelio je danas ministar rada Marko Pavić korisnicima iz cijele Hrvatske u velikoj vijećnici Zadarske županije. Nastavak je to Programa "Zaželi" u okviru kojeg će se iz Europskog socijalnog fonda s ukupno milijardu kuna financirati zapošljavanje preko 7.000 žena koje će se naredne dvije godine brinuti o 30 tisuća starijih osoba u Hrvatskoj.

Dosad je ugovoreno preko 900 milijuna kuna iz ovog programa. Od današnjih svečano uručenih ugovora jedan od najvećih se odnosi na Zadarsku županiju, a iznosi 4,3 milijuna kuna.

- Nositelj smo projekta POKRET, što je kratica za Projekt Osnaživanja KonkuRentnosti i Efikasnosti žena na tržištu rada. Podaci govore da je udio žena u strukturi nezaposlenosti u našoj županiji oko 13 posto veći od muškaraca. Također, velika je prisutnost dugotrajne nezaposlenosti kod nekvalificiranih i srednje kvalificiranih žena. Znajući te podatke, bilo je jasno da je potrebno nešto učiniti. Stoga je Zadarska županija kao nositelj, u suradnji s partnerima, prijavila i dobila sredstva za spomenuti projekt POKRET, čija je ukupna vrijednost oko 4,3 milijuna kuna, rekao je župan Božidar Longin.

Kako je pojasnio Lovro Jurišić, pročelnik za EU fondove u Zadarskoj županiji, prilikom projekta POKRET educirat će se i zaposliti 20 dugotrajno nezaposlenih žena, a svaka od njih će brinuti za 5 starijih kućanstava, što znači da će skrbiti za ukupno 100 starijih osoba.

Opširnije pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Zadarskog lista ...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno