Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Novi ergometar i nova vesla

23.02.2020. 08:00


Uz pomoć donatora i prijatelja veslanja, Veslački klub Jadran nabavio je moderni veslački ergometar koji simulira veslački pokret sličan osjećaju u samom brodu na vodi. RP3 Dynamic koriste mnogi poznati veslači u svijetu elitnog veslanja, među kojima i svjetski prvaci, braća Martin i Valent Sinković.
– Vrijednost ergometra je gotovo 20 tisuća kuna, a nabavu ove vrijedne sprave pomogle su zadarske tvrtke Golemi, Konektor, Tri Bartola, Locum, Jadran plovidba, Aleta, Total ing, Baustoff metal, Atlant 2019, na čemu im zahvaljujemo u ime naših veslača. Ergometar pruža priliku za analizu čitavog zaveslaja preko ugrađene aplikacije, a koristit će se za unapređenje treninga naših veslača. Potkraj prošle godine nabavljena su i dva standardna ergometra Concept II, te dva para vesala – kaže Petar Milin, jedan od Jadranovih trenera.
Kad je riječ o predsezonskih aktivnostima na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, Croatia indoor 2020., održanom prošli vikend u Rijeci, Zadrani su nastupili u kategoriji juniora i mlađih seniora, a veslalo se na dionici od 2000 metara. Okupili su se veslači iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije i Srbije. Od članova Jadrana Mihovil Bogatić je u kategoriji juniora zauzeo deveto mjesto (6:30.0). Među seniorima do 23 godine Leon Mikulić je bio deseti (6:14.7). Apsolutno najbrže vrijeme od 5:48.8 ostvario je Martin Sinković, svjetski prvak u dvojcu bez kormilara. U kategoriji veterana C drugi je bio Marko Dragičević. Prvo mjesto mu je izmaklo za tri desetinke sekunde. Veslačka sezona za Zadrane počet će 7. ožujka u Splitu, prvom regatom Kupa Dalmacije na kojoj će nastupiti sve kategorije.