Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Županije jutros javljaju jednoznamenkaste brojke novih slučajeva. Danas će se obratiti Nacionalni stožer

22.02.2021. 09:36


U Hrvatskoj je u nedjelju zabilježeno je 260 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a u proteklih nekoliko dana brojke su više u usporedbi s istim danom prošlog tjedna.


Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je trenutno 2.371. Među njima je 789 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 72 pacijenta.


 




ZBIRNE BROJKE


Zadarska županija – 7


Istarska županija – 3


Virovitičko – podravska županija – 3


Požeško-slavonska županija – 1


Koprivničko-križevačka županija – 1


Ličko – senjska županija – 1


Sisačko – moslavačka županija – 0


 


S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba od COVID-19, 6 osoba je izliječeno. Oboljela osoba je s područja Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.


Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 13 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 25 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivno je 180 mjera samoizolacije.


 


U Virovitičko-podravskoj županiji tri su osobe pozitivne, a jedna je preminula. Muškarac, 1933. godište, preminuo je uslijed infekcije koronavirusom, a pritom je imao i brojne komorbiditete. U posljednja 24 sata testirano je 48 ljudi, od kojih su tri osobe mlađe životne dobi bile pozitivne na virus SARS-CoV-2. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutačno je 10 pacijenata.


 


Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 53 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 3 novozaražene osobe. Kod sve 3 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Izliječene su 3 osobe. Trenutno je 35 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 660 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 17 osoba, a 1 osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19.


 


U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 46 slučajeva zaraze koronavirusom, 33 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 13 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 148 osoba, a ukupno su testirane 29492 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 10 uzoraka, od kojih je 1 pozitivan. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.