Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Načelnik Ramić novi predsjednik starigradskog HDZ-a

Autor: Velimir Brkić

21.03.2009. 23:00
Načelnik Ramić novi predsjednik starigradskog HDZ-a

Foto: Zvonko KUCELIN



Starigradski načelnik Krste Ramić novi je predsjednik a Tome Dokoza Blažov novi dopredsjednik Općinskog odbora HDZ-a Starigrad. Jednoglasna je to odluka članova Općinskog odbora na sjednici održanoj u subotu navečer.
Naime, nakon nedavne pismene ostavke dosadašnjeg predsjednika stranke Role Dokoze  održana je sjednica na kojoj je dosadašnji dopredsjednik stranke Ramić jednoglasno izabran za novog predsjednika. U vrijeme trajanja mandata naknadno izabranoga predsjednika ubraja se i vrijeme predsjednika umjesto kojeg je izabran. Podsjetimo, redovni unutarstranački izbori održani su točno prije godinu dana, a sveukupni mandat čelništva starigradskog HDZ-a je četiri godine.
Nakon nekoliko mjeseci unutarstranačkih previranja izborom novog vodstva stranke nepunih dva mjeseca do lokalnih izbora započela je politička stabilnost u starigradskom HDZ-u . Sve će to, rečeno je na sjednici, omogućiti mirne pripreme za prve neposredne izbore. Prvotni cilj je vračanje ugleda stranke te potvrda starigradskog HDZ-a  kao stabilna  i jedinstvena snaga koja je spremna suočiti se s problemima.
– HDZ je najjača politička snaga u Hrvatskoj ali i u Općini Starigrad. To nije slučajno, razlog tome su dobri projekti i njihovi ciljevi. Rezultati su itekako vidljivi što zasigurno neće promaknuti mojim Podgorcima, rekao je Ramić poručivši kako će HDZ nakon skorašnjih lokalnih izbora upravljati ovom podvelebitskom općinom i sljedeće četiri godine.