Otočanke donirale 14.865 kuna za mamotom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
kuklj_narcisi0309_1
Adam VIDAS
U obilježavanju "Dana narcisa" prvi put uključio i otok Ugljan.

Već tradicionalno u cijeloj se Hrvatskoj na 21. ožujka obilježava "Dan narcisa", koji je posvećen borbi protiv raka dojke. U subotu se prvi put akcija održala i na otoku Ugljanu. Ove godine domaćin akcije za otok Ugljan bila je Kukljica, a program je organizirala Udruga "Žene Kuljice".

Obilježavanju "Dana narcisa" u multimedijalnom centru nazočili su načelnica Općine Kukljica Gorana Pororpat, načelnik Općine Kali Tino Vidov, Jadranka Knežević, liječnica u ambulanti u Kukljici, Josip Bubičić, predsjednik Lige protiv raka, kazališna umjetnica Milena Dundov, otočne mažoretkinje, KUD-ovi te brojni otočani. Manifestaciju su otvorile članice Udruge "Žene Kukljice" otpjevavši pjesmu "Vjeruj u ljubav" Olivera Dragojevića.

 Ujedinjene ugljanske žene

Voditeljica programa Vesna Benić naglasila je da se ove godine, zajedno sa 44 hrvatska grada, u obilježavanju "Dana narcisa" prvi put uključio i otok Ugljan. Cilj akcije je istaknuti važnost ranog otkrivanja raka dojke jer je to ujedno i najbolja prevencija ove zloćudne bolesti.

U svom kratkom obraćanju nazočnima, načelnica Gorana Poropat kazala je da su se na ovaj dan žene svih mjesta na otoku Ugljanu ujedinile kako bi svojim glasom i novčanim prilozima podržale ovu humanitarnu akciju. Između ostalog, Poropat je podsjetila da je nedavno za djelatnice Općine, Turističke zajednice i komunalnog poduzeća "Sabuša" organiziran mamografski i ginekološki pregled.

"Dan narcisa" je humanitarna akcija u sklopu koje se prodaju narcisi, a prikupljena sredstva namjenjuju se prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

"Svaki dan jedna vaša kuna"

 Tijekom ožujka otočne udruge "Žene Kukljice", "Kualjska žena", "Luzor" iz Preka, "Sv. Fume" iz Sutomišćice, "Điran" iz Ugljana i "Levanda" iz Ždrelca organizirale su akciju dobrovoljnog prikupljanja priloga pod geslom "Svaki dan jedna vaša kuna" i na taj način omogućile svojim mještanima i otočanima da se aktivno uključe u manifestaciju "Dan narcisa".

Mještani Općine Kukljice prikupili su sredstva u iznosu od 6.980 kuna, Udruga "Kualjska žena" donirala je 1.300 kuna, a "Luzor" 2.000.

Udruga "Lavanda" iz Ždrelca, koja je zbog olujne bure izostala s manifestacije "Dan narcisa", donirala je 530 kuna. Udruga "Sv. Fume" iz Sutomišćice prikupila je 900 kuna, a "Điran" iz Ugljana 955 kuna. Prodajom narcisa tijekom odvijanja manifestacije prikupljeno je 2.200 kuna.

Ukupno 14.865 kuna, koliko je prikupljeno tijekom ožujka, bit će uplaćeno na žiro-račun Udruge "Europa Donna". Predsjednica Udruge "Žene Kukljice" Dragana Filipi izvršit će službenu primopredaju prikupljenog novčanog priloga predsjednici spomenute Udruge Tanji Vukelić Baturić, a potom će se iznos donirati zadarskoj Općoj bolnici za kupnju uređaja za dijagnostiku raka dojke mamotom.

Sponzori koji su poduprli "Dan narcisa" su Sonik d.o.o., Bure Commerc i Općina Kukljica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno