Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zrilić: HDZ će još više “podebljati” svoje rezultate

Autor: Velimir Brkić

21.03.2009. 23:00
Zrilić: HDZ će još više  “podebljati” svoje rezultate

Foto: Adam VIDAS



POSEDARJE – Svečanom sjednicom u Posedarju je obilježena 19. obljetnica općinskog HDZ-a. Datum osnivačke skupštine je 18. ožujka 1990. godine, na dan kad je u Benkovcu pokušan bezuspješan atentat na prvog predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana. No, zbog preklapanja velike svečanosti u Benkovcu posedarsko svečano obilježavanje održalo se s nekoliko dana počeka
Svojom nazočnošću ovu svečanost u OŠ “Braća Ribar” uveličali su saborska zastupnica Nevenka Marinović, zadarski župan Stipe Zrilić, članovi Županijskog i Gradskog odbora HDZ Zadar, HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici iz Zadarske županije, županijski pročelnici, brojni uglednici i žitelji Općine Posedarje.
– Danas je Posedarje općina koja sniva svoju viziju razvoja, rekao je predsjednik općinskog HDZ-a, načelnik Ivica Juričević pošto je istaknuo kako je HDZ u četiri općinska saziva od 58 osvojio čak 44 vijećnička mandata u ovoj općini koja uz današnjih 3.550 stanovnika isto toliko, i više stanovnika, ima diljem Hrvatske i svijeta. Potom je održana video prezentacija realiziranih i započetih komunalnih i infrastrukturnih projekata u Općini Posedarje (Posedarje, Slivnica, Ždrilo, Vinjerac, Podgradina, Islam Latinski, Grgurice).
U svom obraćanju župan Zrilić je rekao kako je Posedarje općina svijetle i sretne budućnosti prisjetivši se pritom brojnih projekata koji su pokrenuti ili već realizirani u Općini zahvaljujući uspješnoj suradnji Općine, Zadarske županije i resornih ministarstava.
– HDZ će pobijediti na lokalnim izborima u svibnju, jer je najjača politička snaga u Hrvatskoj, ima najviše članova i najviše birača. No, ono što u ovom trenutku najviše muči SDP, jest činjenica da HDZ dobre rezultate prošlih lokalnih izbora još više može podebljati upravo u Zadarskoj županiji što bi ih još više bacilo u očaj, zaključio je Zrilić.
U umjetničkom dijelu nastupala je muška klapa Kontrada Posedarje.