Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dražina odlazi s lijepim iskustvima

Autor: Suzana Bandić

21.03.2010. 23:00
Dražina odlazi s lijepim iskustvima


Nakon šestogodišnjeg mandata na čelu zadarskih plavaca Anton Dražina odlazi u Zagreb gdje će preuzeti dužnost višeg instruktora za protuterorističku taktiku u Zapovjedništvu Specijalne jedinice policije, a na njegovo mjesto jučer je i službeno imenovan Zlatko Sokolar, diplomirani pravnik koji u Zadar dolazi iz Odjela za nezakonite migracije pri Ravnateljstvu policije.
– Odluka je donesena i ja ju prihvaćam. Nakon šestogodišnjeg mandata mogu reći da je ovo Uprava koja ima dobre rezultate i kvalitetan kadar za koji vjerujem da će i nakon što je palica predana nastaviti odgovorno nositi teret na svojim leđima – rekao nam je danas u telefonskom razgovoru Anton Dražina, koji nije htio komentirati svoje novo radno mjesto kazavši tek kako nastavlja i dalje raditi svoj posao u koji je stupio s puškom u ruci još 1991. godine.
Načelnik na odlasku zahvalio se našem listu na korektnoj suradnji, ali i svim sugrađanima koji su imali razumijevanja svih proteklih godina. U Zagreb, kaže, odnosi lijepa iskustva, a svim svojim suradnicima i kolegama poželio je sve najbolje u budućem radu.
U “vruću” fotelju prvog čovjeka PU zadarske Sokolar bi trebao sjesti već sutra, a od njega se, ako je suditi po prošlotjednim izjavama ministra Tomislava Karamarka, očekuje žestoki obračun sa zadarskim krim miljeom i korupcijom.
Sokolar, koji je na ovu poziciju imenovan na prijedlog glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića ima bogato 25-godišnje iskustvo koje je između ostaloga stekao i obavljajući dužnost zapovjednika postaje Aerodromske policije Pleso, načalnika Odjela granične policije, pomoćnika načelnika Uprave za granicu te načelnika PU dubrovačko – neretvanske gdje je, podsjetimo, bio imenovan u sličnim okolnostima. Naime, Sokolar je krajem listopada 2008. godine zamijenio dotadašnjeg načelnika Ivana Krešića u vrijeme kada su tu policijsku postaju potresale afere počevši od ubojstva australske državljanke Brith Lapthorne, pa do afrere s lokalnim dilerom Jakšom Cvitanovićem – Cvikom.
U svega godinu dana mandata Sokolar je napravivši kadrovsku rošadu uspostavio stanje reda u toj Upravi pa se očekuje kako će se slučaj ponoviti i u Zadru. Iako se “šuškalo” i o nekim smjenama na nižim razinama u PU zadarskoj, čini se kako je i taj posao policijski vrh ostavio novom načelniku koji u policijskim krugovima kotira visoko upravo zbog svoje odlučnosti u borbi sa svim vrstama kriminala.