Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kalmeta: SDP je poput troskota

Autor: Velimir Brkić

21.03.2010. 23:00
Kalmeta: SDP je poput troskota

Foto: Velimir BRKIĆ



SDP uvijek pokreće ofenzivu do ljeta, kada se potom tri mjeseca kupaju i odmaraju, a onda opet pritišću i traže ostavke, rekao je Kalmeta uz ovacije nazočnih u Sukošanu
Svečanim sjednicama u Sukošanu i Posedarju u petak i subotu obilježene su 20. obljetnice općinskih HDZ-a. Svojom nazočnošću ove svečanosti uveličali su potpredsjednik HDZ, ministar Božidar Kalmeta, saborski zastupnici Nevenka Marinović, Ivo Grbić i Branko Kutija, zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, članovi Županijskog i Gradskog odbora HDZ Zadar, HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici iz Zadarske županije, županijski pročelnici, brojni uglednici i žitelji ovih općina.
Sukošanci su se na posebno svečan način sjetili blagdana Sv. Josipa i 19. ožujka 1990. godine kada se na veličanstvenom skupu na Trgu Gornja vrata u HDZ učlanilo 500-tinjak Sukošanaca. Prvom predsjedniku Mili Ivkoviću i članovima prvog HDZ-ovog odbora uručene su plakete i DVD zapis toga, moglo bi se reći, za Sukošan povijesnog događaja. Dok se na velikom ekranu vrtio film osnivačke skupštine od prije 20 godina nazočnima su se obratili općinski predsjednik HDZ-a Tomislav Dražić, načelnik Ante Martinac, prvi predsjednik Mile Ivković i šef zadarskog HDZ-a Božidar Kalmeta. U umjetničkom programu nastupila je filipjanska klapa Cantus.
Kalmeta je poručio kako se izbori neće održati prije studenog 2011. godine, što znači da neće biti prijevremeni. Istovremeno je još jednom kao i na skupu dan prije u Benkovcu poručio SDP-ovcima da i kada bi se izbori održali prije roka, da bi ih tada na njima HDZ potukao.
– SDP uvijek pokreće ofenzivu do ljeta, kada se potom tri mjeseca kupaju i odmaraju, a onda opet pritišću i traže ostavke, rekao je Kalmeta uz ovacije nazočnih.
Datum osnivačke skupštine HDZ-a u Posedarju je 18. ožujka 1990. godine, na dan kad je u Benkovcu pokušan bezuspješan atentat na prvog predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana. No zbog preklapanja velike svečanosti u Benkovcu posedarsko svečano obilježavanje održalo se u subotu navečer.
– Danas je Posedarje općina koja sniva svoju viziju razvoja, rekao je predsjednik općinskog HDZ-a, načelnik Ivica Juričević pošto je istaknuo kako je HDZ u općini uvijek dobivao izbore. Na početku svog obraćanja toplim riječima zahvalio se svim dosadašnjim predsjednicima i članovima ogranaka HDZ-a.
U svom obraćanju saborska zastupnica Marinović je rekla kako je Posedarje općina svijetle i sretne budućnosti prisjetivši se pritom brojnih projekata koji su pokrenuti ili već realizirani u općini zahvaljujući uspješnoj suradnji Općine, Zadarske županije i resornih ministarstava.
– Nikad dosad nije bilo teže godine. Hrvatsku je zahvatila gospodarska kriza većim dijelom pod utjecajem valova krize iz svijeta, ali i kao posljedica stvari koje su se trebale rješavati proteklih godina. Nema odustajanja od teških odluka i poteza jer je to jedini način izlaska iz krize, poručio je Kalmeta naglasivši kako prijevremenih izbora neće biti i neće uspjeti SDP-ova politika obezvređivanja rada Vlade RH.
– Neće ih biti, ne zato što bi ih se bojali, nego zato što bi ugrozili završetak pregovora s EU do kraja godine i ne bi se provele vladine mjere za očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta, zaključio je Kalmeta ustvrdivši kako je “SDP poput troskota”.
U umjetničkom dijelu nastupala je muška klapa Kontrada Posedarje. Na novoobnovljenom nogometnom igralištu “Gordan Demo” odigrana je revijalna utakmica veterana HV Posedarje s odgovarajućom selekcijom Zadarske županije.