Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Kao u najboljim danima Novog vala

Autor: Boris Kupčak

21.03.2010. 23:00
Kao u najboljim danima Novog vala

Foto: Filip BRALA



Atomski sat, zadarski sastav koji se proslavio obradama pjesama “Azre”, u petak je u Arsenalu održao odličan koncert koji je privukao veliki broj posjetitelja.
Atomski sat djeluje u različitim postavama od 1999. godine. Sadašnji postav sačinjavaju bubnjar Ive Frleta, basist Goran Sudar, solo gitarist Mate Olić te vokal i gitarist Marko Nakić-Njake.
Više od dva i pol sata svirke publiku je vratilo u 80. godine i vrijeme Novog vala, za mnoge najboljega glazbenog razdoblja bivše države te ih podsjetilo na izvanrednu ostavštinu Johnnija Štulića. Na repertoaru Atomskog sata našli su se neizbježni hitovi “Azre” poput “A šta da radim”, “Balkan”, “3N”, “Kurvini sinovi” kao i mnogi drugi, a za kraj su ostavljene “Jesi li sama večeras” i “Obrati pažnju na posljednju stvar”. Većina koncerta bazirala se na stvarima s albuma “Zadovoljština”, a kraj koncerta bio je kao i kraj albuma koji je završio Johnnyjevom, a ovaj put Njakinom rečenicom: “To bi bilo sve za večeras.” Veliki dio publike nije bio ni rođen u vrijeme kada je Johnny još uvijek svirao s Azrom, ali znali su sve pjesme i pjevali skupa s Atomskim satom.
Dečki su u Arsenalu uspjeli stvoriti fantastičnu atmosferu. Kao rijetko kad najveći dio publike plesao je ispred pozornice, dok su se oni najhrabriji, a prednjačile su djevojke, čak i popeli na binu.
Gro komentara nakon koncerta svodio se na to kako je ova svirka bila puni pogodak i baš ono što je bilo potrebno zadarskoj publici, dok su oni stariji koji su imali priliku biti na koncertima “Azre” kazali kako i nije bilo velike razlike od originala.