Krstićevci i medicinari najbolji

Slika korisnika admin
benja_prva pomoc_natjecanje
Adam VIDAS
Zavoj mora biti uredno i čvrsto povezan

U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održano je tradicionalno natjecanje pomlatka i mladeži Crvenog križa. Na natjecanju koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Zadar sudjelovalo je 12 škola, šest osnovnih i šest srednjih. Pobjednici natjecanja su ekipe Osnovne škole Krune Krstića, u kategoriji pomlatka, i Medicinska škola Ante Kuzmanića, u kategoriji mladeži.

Natjecanje pomlatka i mladeži Crvenog križa, kako pojašnjava Bore Galac, ravnatelj Gradskog društva Crvenog Križa, u Zadru se održava od 1997. godine. Ono sadržajno obuhvaća poznavanje povijesti međunarodnog i hrvatskog Crvenog križa, ljudska prava i prava djece te pružanje prve pomoći u teoretskom i praktičnom dijelu. Inače, ekipe su sastavljene od pet članova.

- Na natjecanju je sudjelovalo 12 osnovnih i srednjih škola, a pobjeda je pripala ekipama Osnovne škole Krune Krstića, u kategoriji pomlatka, i Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, u kategoriji mladeži. Pobjedničke ekipe stječu pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 10. travnja u Kninu. Tamo će snage odmjeriti s ekipama iz Šibensko-kninske županije, a pobjednici idu na državno natjecanje, govori Bore Galac te pojašnjava da će se državno natjecanje pomlatka i mladeži Crvenog križa održati u Novom Vinodolskom u svibnju ove godine.

Što se tiče ostalih rezultata natjecanja, u kategoriji pomlatka, nakon prvoplasirane ekipe iz Osnovne škole Krune Krstića, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Osnovne škole Šimuna Kožičića-Benje, a treće Osnovnoj školi Zadarski otoci. Za njima slijede osnovne škole Bibinje, Sukošan i Smiljevac. U kategoriji mladeži, nakon pobjedničke ekipe iz Medicinske škole Ante Kuzmanića, na drugom mjestu je ekipa iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škola, dok je treće mjesto pripalo Gimnaziji Vladimira Nazora. Za njima slijede Gimnazija Jurja Barakovića, Pomorska škola i Tehnička škola.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno