Mali izvođači oduševili brojnu publiku

Slika korisnika admin
koncert_sv marija
Sebastian GOVORČIN
Mali izvođači od predškolskog uzrasta pa do trećeg razreda oduševili su brojnu publiku

Zadarska Osnovna glazbena škola Sv. Benedikta prošlog je petka svečanim koncertom u prostoru crkve Sv. Marije obilježila Dan škole.

Mali izvođači od predškolskog uzrasta pa do trećeg razreda oduševili su brojnu publiku, osobito ponosne roditelje koji su s radošću promatrali svoje male talente. Iako je većini ovo bio prvi javni nastup, tremi nije bilo mjesta, a 38 izvođača se u svojim točkama ponijelo poput pravih profesionalaca.

Prije početka koncerta prisutnima se obratila časna majka Anastazija, poglavarica samostana Sv. Marije, pozdravivši sve prisutne i izrazivši zadovoljstvo udomljenjem ove djece u prostorima crkve na blagdan sv. Josipa.

Nakon dvije pjesmice u izvedbi zbora sastavljenog od učenika predškolskog uzrasta, koji su svojim simpatičnim nastupom osvojili publiku, obratio se i Igor Cecić, ravnatelj Osnovne glazbene škole Sv. Benedikta.

- Sretan sam što je naša škola danas pod ovim lijepim krovom crkve Sv. Marije. Ovo je prvi put da svoj dan obilježavamo na ovaj način i zato vas molim da poslušate i podržite naše izvođače, kazao je ravnatelj, nakon čega je uslijedilo 25 pojedinačnih točaka na glasoviru, gitari, violini, oboi, klarinetu i flauti.

Predivni zvuci veoma brzo su se proširili crkvom pa i izvan nje, zbog čega se prostor dupke napunio i to ne samo roditeljima i prijateljima malih izvođača, nego i znatiželjnih prolaznika.

Ova glazbena škola svoj dan obilježava 21. ožujka, na blagdan preminuća Sv. Benedikta, no s obzirom na činjenicu da je ove godine taj dan u nedjelju, koncert je održan u petak, na blagdan sv. Josipa. S obzirom da ova škola postoji tek od siječnja 2009. godine, do sada nije obilježavala ovaj dan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno