Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osnovnom školstvu 4,7 milijuna kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

21.03.2010. 23:00
Osnovnom školstvu 4,7 milijuna kuna

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Plan ulaganja napravljen je na temelju prijedloga škola te uvida u stanje objekata i opreme
Za nabavu dugotrajne imovine, materijala, dijelova i usluga tekućeg i investicijskog održavanja u osnovnom školstvu Grad Zadar će ove godine izdvojiti oko 4,7 milijuna kuna. Plan ulaganja napravljen je na temelju prijedloga škola te uvida u stanje objekata i opreme, a njime je obuhvaćeno osam zadarskih osnovnih škola: Stanovi, Krune Krstića, Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, Šime Budinića, Smiljevac, Bartula Kašića i Zadarski otoci.
Prema spomenutom planu, uz redovita ulaganja u novu uredsku opreme i namještaj te komunikacijsku i glazbene opremu, u zadarskim osnovnim školama tijekom tekuće godine predviđeni su i brojni građevinski zahvati. Tako je u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje planirana rekonstrukcija i sanacija krovišta za što će se izdvojiti oko 700 tisuća kuna. Rekonstrukcija sanitarnih čvorova predviđena je u Osnovnoj školi Smiljevac. Riječ je zahvatu koji će stajati oko 800 tisuća kuna. Što se tiče Osnovne škole Bartula Kašića, tamo su planirala ulaganja u Područnu školu Poljica. Tamo će se, prema planu, adaptirati i urediti unutrašnjost škole i ugraditi etažno centralno grijanje. Ukupna vrijednost radova koji bi se tijekom godine trebali napraviti u Područnoj školi Poljica procjenjuje se na 850 tisuća kuna, odnosno 600 tisuća kuna za adaptaciju i uređenje unutrašnjosti te 250 tisuća kuna za ugradnju etažnog centralnog grijanja.
Što se tiče tekućeg i investicijskog održavanja u tekućoj godini, tu treba izdvojiti ulaganja u osnovne škole Stanovi, Petra Preradovića i Šime Budinića. Prema planu, u Osnovnoj školi Stanovi predviđena je izmjena parketa u učionicama, dok je u njihovoj Područnoj školi Crno planirana izmjena prozora i sanacija podova. Ukupna vrijednost ulaganja procijenjena na oko 200 tisuća kuna. Ulagat će se i u Osnovnu školu Petra Preradovića gdje će se sanirati sportska dvorana. Uz to, predviđena je i sanacija krovišta u njihovoj Područnoj školi Kožino. Radovi u matičnoj i područnoj školi stajat će oko 300 tisuća kuna. U Osnovnoj školi Šime Budinića izradit će se ograda u školskom dvorištu i zamijeniti rasvjetna tijela u učionicama, što je koštati oko 170 tisuća kuna.