Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Potezale konop, igrale na boće i balun

Autor: Velimir Brkić

21.03.2010. 23:00
Potezale konop, igrale na boće i balun

Foto: Velimir BRKIĆ



Ovo okupljanje je predviđeno kao uvod u veliko druženje i okupljanje ženskih udruga iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje bi se trebalo održati u Pakoštanima 18. rujna na 14. memorijalni ženski susret posvećen Hrvatskoj ženi i majci u Domovinskom ratu
U organizaciji udruge “Žena s osmijehom” iz Sv. Filip i Jakova u Turističkom naselju “Margarita maris” održano je žensko sportsko natjecanje žena iz srodnih udruga iz Sv. Filip i Jakova, Škabrnje, Pakoštana i Zadra. Kao gošće je bilo 40-ak članica udruge “Žena ženi prijatelj” Splitsko-dalmatinske županije, osnovane još 1993. godine.
Nakon što su položile vijenac i zapalile svijeću kod spomenika poginulim braniteljima te nazočile svetoj misi žene su se natjecale u boćama, potezanju konopa i “Čovječe, ne ljuti se”, dok je odigrana i revijalna malonogometna utakmica na pijesku “Elegantne” protiv “Elegantno popunjenih dama”. U nedjelju u Sv. Filip i Jakovu zaista je trebalo nazočiti.
Predsjednica udruge “Žena s osmijehom” i idejna začetnica Miluška Zelantov izrazila je zadovoljstvo zbog novog druženja majki, posebno pozdravivši žene i majke iz Splita na čelu s predsjednicom Mirjanom Strizirep.
– Majke su proživjele ratna stradanja, branile svoju domovinu, najčasnije i sveto, a danas su bez mržnje i poziva na osvetu. One su tu da ostanu na putu istine i prijateljstva, istaknula je Strizirep pozvavši nazočne žene i majke da budu jedne za druge, da se ne prodaju i da nikada ne zaborave žrtve Domovinskog rata.
Žene iz Škabrnje na druženje i sportska natjecanja donijele su domaći kruh ispod peke doživjevši pritom prave ovacije.
– Ovo okupljanje je predviđeno kao uvod u veliko druženje i okupljanje ženskih udruga iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje bi se trebalo održati u Pakoštanima 18. rujna na 14. memorijalni ženski susret posvećen Hrvatskoj ženi i majci u Domovinskom ratu. Susret u Pakoštanima će se održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti a u organizaciji udruga „Žena ženi prijatelj”, “Žene u Domovinskom ratu” i “Žena s osmijehom”, najavila je Danijela Vulin, direktorica TZO Pakoštane.
Inače, filipjanska udruga “Žene s osmijehom”, koja okuplja volonterke čije se djelovanje temelji na pomaganju ljudima u potrebi, protekli tjedan boravila je u Erdutu, općini u Osječko-baranjskoj županiji, kod žena iz istoimene udruge koje su ih dočekale širokim osmijehom.