Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ružić: Zabok nije lagan protivnik

Autor: Matej Lordanić

21.03.2010. 23:00
Ružić: Zabok nije lagan protivnik

Foto: Zvonko KUCELIN



Željeli smo pobjedu prvenstveno radi samopouzdanja. U posljednje vrijeme nismo ostvarili puno pobjeda i stoga nam je ova protiv snažnog protivnika trebala kako bismo vratili samopouzdanje pred početak domaćeg prvenstva – riječi su Tomislava Ružića
Posljednje kolo regionalne NLB lige u Zadar je dovelo momčad Zagreba. Zadranima pobjeda nije trebala u rezultatskom smislu, već samo radi uljepšavanja konačnoga stanja na ljestvici. S druge strane, Zagreb bi se pobjedom plasirao na završni turnir, budući da su mu porazi Budućnosti i Union Olimpije išli na ruku. No Zadar je pobijedio i time završio NLB ligu na 8. mjestu s omjerom 13-13.
– Dobro je da smo NLB ligu završili pobijedivši na domaćem parketu. Sa Zagrebom ćemo igrati još najmanje dvije utakmice u Prvenstvu Hrvatske, a možda i kasnije u polufinalu. Stoga je za psihologiju momčadi vrlo važno to što smo ih pobijedili. Zabok? Ne poznajem momčad Zaboka, znat ću nešto više u ponedjeljak kada ćemo se podrobnije informirati o njima. No, u svakom slučaju smo favoriti. Igramo na domaćem parketu i trebamo pobijediti – rekao je Vladimer Boisa, a nakon njega pred novinare je stao Rok Stipčević.
– Pobjeda nam je poticaj za Prvenstvo Hrvatske koje počinje već u utorak. Treba respektirati ovu pobjedu budući da je Zagreb bio u punom sastavu. Zagreb je do posljednjega trenutka bio u igri za završni turnir. No nama je ova utakmica bila izuzetno važna. Drago mi je što smo pobijedili. Sada se okrećemo Zaboku koji nam u Zadar dolazi već u utorak – kazao je Stipčević.
Imate li kakvih saznanja o Zaboku, momčadi koja je prvi dio Prvenstva Hrvatske završila na prvome mjestu?
– Koliko sam pratio preko interneta i iz glasila, njihov glavni igrač je Robert Lež, oko njega se sve vrti. Jedan od važnijih igrača je razigravač Ivan Tomeljak, koji je bio u Cedeviti, te Zadranin Ante Krapić. Očekujem da će oni težiti pick and roll igri u kojoj se puno toga zasniva na igri Tomeljaka. Riječ je o iskusnom igraču koji je svojevremeno igrao za Split, a bio je i u inozemstvu. Smatram da će ključ biti u zaustavljanju Tomeljaka i Leža. Oni stvaraju prednost, ali ne smijemo zanemariti ni ostale igrače. Plasirali su se u Ligu za prvaka što treba uzeti s velikim respektom. Favoriti smo u svakom slučaju, ali ne mogu obećati pobjedu. Za svaku pobjedu se treba pomučiti – veli Rok.
Kapetan Zadra Tomislav Ružić je ubacio 12 koševa uz 9 skokova.
– Željeli smo pobjedu prvenstveno radi samopouzdanja. U posljednje vrijeme nismo ostvarili puno pobjeda i stoga nam je ova protiv snažnog protivnika trebala kako bismo vratili samopouzdanje pred početak domaćeg prvenstva. Uspjeli smo u tome i sada se okrećemo Zaboku. Koliko sam pratio, oni su dobro odigrali prvi dio PH. Znam da za njih igraju Tomeljak i Krapić, te da imaju dobru momčad. Morat ćemo se dobro pripremiti jer u Hrvatskoj ligi nema laganog protivnika. Morat ćemo igrati od prve do posljednje minute maksimalno ozbiljno. No, Zadar je favorit u svakom slučaju – kazao je Ružić.
Razigravač Mrava Vladimir Krstić čestitao je Zadru na zasluženoj pobjedi.
– Zadar je zasluženo pobijedio, iako utakmica nije bila previše kvalitetna. Bilo je puno pogrešaka s obje strane. Mi smo odigrali loše u napadu i postigli smo premalo poena. Zadar je bio bolji u završnici u kojoj su pogodili neke važne šuteve. Njihova pobjeda je zaslužena – rekao je Krstić, a identično je govorio i Toni Dijan.
– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Utakmica nije bila previše kvalitetna jer su obje momčadi puno griješile. Zadar je bio koncentriraniji u završnici i zasluženo je slavio – rekao je Dijan.