Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Santini: Terkešov rani pogodak donio nam je olakšanje

Autor: Matej Lordanić

21.03.2010. 23:00
Santini: Terkešov rani pogodak donio nam je olakšanje

Foto: Vedran SITNICA



Čim je Terkeš zabio za vodstvo, bilo nam je lakše. Smatram da bi se u naše redove uvukla nervoza da u toj situaciji nismo poentirali, slično kao protiv Karlovca – kazao je Santini
Želja nogometaša Zadra prije dolaska Međimurja bila je pobijediti i s tri osvojena boda se odlijepiti od posljednjih nekoliko momčadi na ljestvici. U tome su naumu i uspjeli. Pogodak Želimira Terkeša u šestoj je minuti već trasirao put prema pobjedi, a Ivan Santini je 30 minuta kasnije s bijele točke povećao na 2:0 i time dao gostima do znanja da će teško do bodova na Stanovima.
– Hvala Bogu, pobijedili smo, a ostvarenu pobjedu želio bih posvetiti Isusu. Čim je Terkeš zabio za vodstvo, bilo nam je lakše. Smatram da bi se u naše redove uvukla nervoza da u toj situaciji nismo poentirali, slično kao protiv Karlovca. Na kraju je ispalo odlično jer sam na Terkešov pogodak ja dodao još jedan. No, u svakom slučaju, zaslužili smo pobjedu. Zaista smo marljivo radili na treninzima. I u prethodnim utakmicama smo također jako dobro odigrali, napose protiv Šibenika i Dinama. Sada puni nade idemo u goste Croatiji iz Sesveta. Tamo svakako želimo bodove. Bio bih zadovoljan s pokojim bodom, a kada bismo se vratili s punim plijenom, ostanak u ligi bi bio siguran. Rijeka nam također nije daleko. Možda bismo se mogli probiti do sredine ljestvice gdje nam je i mjesto, sudeći po kvaliteti – kazao je strijelac s bijele točke Ivan Santini.
Ivan Ćurjurić smatra kako je Zadar bio bolja momčad kroz cijelu utakmicu.
– Uspjeli smo ostvariti pobjedu što nam je bio imperativ u ovoj utakmici. Bili smo bolja momčad tijekom svih 90 minuta. Istina, oni su imali nekoliko prigoda, ali mi smo ipak postigli dva pogotka. Najvažnije je da smo uzeli tri boda i sada se u miru možemo pripremati za Sesvete. Ta utakmica nam je jedna od važnijih jer su Sesvete, kao i Međimurje, jedan od naših konkurenata za ostanak u ligi. Mogu slobodno reći da očekujem pobjedu protiv Croatije. Oni su u nekoliko navrata pokazali da nisu momčad koja se može lagano svladati. To su pokazali i u Puli protiv Istre, iako su primili pogodak u posljednjim minutama. Bit će teško, međutim, borit ćemo se. Bolji smo od njih i moramo ih pobijediti – optimističan je Ćurjurić, a slično je govorio i Ferdo Milin.
– Najvažnije je da smo osvojili tri boda. U ovakvoj situaciji, kada je na nama veliki pritisak jer svi želimo što prije izboriti ostanak u ligi, manje se gleda kvaliteta igre. Želja nam je što prije osigurati ostanak u ligi da se ne dovedemo u bespotrebnu paniku u posljednjim kolima. Sesvete? Moramo ići na pobjedu. Neodlučeno s Osijekom je pokazatelj da se dižu u formi, ali mi moramo uzeti tri boda i pobjedom sve riješiti – kratko je kazao Milin.
S druge strane, Međimurac Mario Darmopil očekivano nije bio zadovoljan.
– Zadar je postigao pogodak odmah na početku što im je dalo određenu mirnoću. Mi smo u prvom poluvremenu imali dvije jako dobre prigode u kojima smo preko Marijana Vuke mogli poentirati. No kada na gostovanju promašite dvije-tri prigode, ne možete očekivati bodove. Na gostujućem terenu morate imati dobru realizaciju ako želite osvojiti bodove – kazao je Darmopil.