Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sedam prvih mjesta za Zadrane

Autor: Z L

21.03.2010. 23:00
Sedam prvih mjesta za Zadrane

Foto: Zvonko KUCELIN



Veslači Jadrana nastupili su s ukupno 17 posada koje su ostvarile sedam prvih, tri druga i tri treća mjesta uz još dva četvrta mjesta
Veslači zadarskog Jadrana nastupili su na prvoj regati ovogodišnjeg Kupa Dalmacije koja se održala u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu čime je otvorena ovogodišnja veslačka sezona. Iako je jako jugo prijetilo neodržavanjem regate, natjecanje se ipak uspjelo privesti kraju uz dosta poteškoća za veslače, pogotovo u prvih 1000 metara staze zbog dosta jakog kontra vjetra. Na prvoj ovogodišnjoj regati nastupilo je ukupno 315 veslača raspoređenih u 187 posada iz svih dalmatinskih klubova.
Veslači Jadrana nastupili su s ukupno 17 posada koje su ostvarile sedam prvih, tri druga i tri treća mjesta uz još dva četvrta mjesta. Kod juniora, vrlo uvjerljivo, prva mjesta osvojili su: dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun te dvojac na pariće Josip Jurjević i Antonio Adžić. U zadnjoj utrci regate, u vrlo napetoj utrci, pobjedu je ostvario seniorski četverac bez kormilara koji je pobijedio ispred jakog četverca splitskog Gusara za pola dužine čamca, a veslali su ga: Josip Stojčević, Marin Begović, Branimir Vujević i Branko Begović. Zatim su još tri prva mjesta osvojili mlađi juniori i to u samcu Marko Perić, u dvojcu na pariće Antun Plenković i Željko Batur te četvercu na pariće koji je veslao u sastavu: Toni Jelenković, Ivan Bajlo, Toma Čepinac i Mateo Tolić. Pobjedu je još ostvario i dvojac na pariće kadeta B Andreas Vaško i Matija Milin
Od ostalih Jadranovih posada koje su nastupile na regati druga mjesta osvojili su juniorski dvojac bez kormilara Ante Antišin i Roko Pekić, juniorski samac Vito Žuvanić te seniorski samac Marin Mašina, a treća mjesta osvojili su dvojac na pariće mlađih juniora Roko Salama i Luka Baričević te četverac na pariće mlađih juniora Luka Pedić, Bepo Šoša, Marin Pavleka i Josip Zrilić.
U memorijalnoj utrci u spomen na legendarnog veslača splitskog Gusara Zlatka Celenta nastupila su tri Jadranova seniorska dvojca bez kormilara, koja su ostvarila različite rezultate ne snašavši se dobro na vjetrovitoj stazi. Najbolji plasman ostvario je dvojac Branimir Vujević i Branko Begović, koji je zauzeo treće mjesto, dok su Josip Stojčević i Marin Begović zauzeli četvrto mjesto, a treća posada Marko Đurica i Toni Bilan šesto. Pobjedu u utrci odnijela je posada splitskog Gusara u sastavu Nikša Skelin i Silvio Šupić.
Sljedeća regata ovogodišne sezone kupa Dalmacije na programu je već za sedam dana kada će se utrke održati u Zatonu kod Šibenika.