Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gradonačelnik darovao rođendansku tortu

21.03.2011. 23:00
Gradonačelnik darovao rođendansku tortu


Ako se vratimo 20 godina unatrag, onda znamo da je to bila ona izuzetno teška, ratna 1991. godina i zato želim čestitati svima koji su u tako teškom razdoblju imali snage i volje razmišljati o ovakvom projektu. Malo je reći da smo mi kao osnivači danas samo zadovoljni, mi smo izuzetno ponosni na ovaj vrtić, koji, iako u doista skromnim uvjetima, daje maksimum kako bi ostvario kvalitetan rad, kazao je Zvonimir Vrančić


Jučerašnjom je  rođendanskom proslavom u  svojem dvorištu Dječji vrtić  za djecu s poteškoćama u  razvoju “Latica” obilježio 20  godina djelovanja. Zaposlenike i male štićenike vrtića  ovom su prilikom posjetili  predstavnici Grada Zadra i  Udruge invalida Zadarske  županije, a tamošnje je mališane osobito razveselio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić, darovavši im  veliku rođendansku tortu.
Nakon što su s  oduševljenjem razrezali i probali primamljivu rođendansku tortu, stariji su se prisjećali proteklih 20 godina.
– Ako se vratimo tih 20  godina unatrag, onda znamo  da je to bila ona izuzetno  teška, ratna 1991. godina i  zato želim čestitati svima koji  su u tako teškom razdoblju  imali snage i volje razmišljati  o ovakvom projektu. Malo je  reći da smo mi kao osnivači  danas samo zadovoljni, mi  smo izuzetno ponosni na ovaj  vrtić, koji, iako u doista  skromnim uvjetima, daje svoj  maksimum kako bi ostvario  kvalitetan rad, kazao je  Vrančić, naglasivši da su sve  to razlozi zbog kojih su predstavnici Grada jučer posjetili  ovaj vrtić kako bi izrazili svoju  zahvalnost i svoje divljenje.
Gradonačelnik je ovom prilikom spomenuo i dugoočekivani Centar za odgoj i rehabilitaciju djece i mladih s  posebnim potrebama “Mocire”, u koji bi se, među ostalima, trebao preseliti i  Dječji vrtić “Latica”, a gdje bi  konačno trebao na raspolaganju imati uvjete za puno  kvalitetniji rad.
– Iako smo u izgradnji Centra Mocire stigli blizu kraja, s  obzirom na to da je u našoj  državi gotovo nemoguće izbjeći peripetije kod realizacije bilo kakvih projekata i  ovaj je projekt naišao na  takve probleme. Zato smo  nedavno u Zagrebu imali sastanak na kojemu smo zajedno  sa svim sudionicima razgovarali o ovom projektu.  Nažalost, još uvijek ne mogu  reći kad će ovaj projekt biti  priveden kraju, ali mogu kazati da je Grad spreman preuzeti najveću odgovornost u  otklanjanju nastalih peripetija, kazao je Vrančić, istaknuvši da će Grad dati sve  od sebe kako bi zaposlenicima i štićenicima ovog vrtića već u ovoj godini omogućio kvalitetniji rad u Centru “Mocire”.
Kazao je također kako  Grad Zadar, zajedno s resornim ministarstvom sudjeluje u financiranju Dječjeg  vrtića Latica, a za koji Grad  izdvaja onaj veći dio u iznosu  od 2,8 milijuna kuna godišnje.
Zahvalnost Gradu Zadru  za pomoć i podršku koju im  sve ove godine pružaju, istaknula je i Vesna Penjalov,  ravnateljica Dječjeg vrtića  “Latica”, naglasivši da se izuzetno veseli i preseljenju u  nove prostore.
– U ovih 20 godina kroz  našu je ustanovu prošlo 590  djece. Moram naglasiti da nas  Grad Zadar prati tek od  2002. godine, a prije toga smo  bili pod Ministarstvom.  Važno je naglasiti da smo  1991. godine započeli rad s  jednom malom skupinom od  deset djece i to na inicijativu  Udruge invalida Zadarske  županije te da trenutačno  imamo 10 skupina djece s  različitim teškoćama, kazala  je Penjalov, istaknuvši da je  ovaj vrtić, iako je gradska  ustanova, otvorio svoja vrata i  djeci s poteškoćama s područja cijele Zadarske županije, a broj štićenika raste iz  godine u godinu.