Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Biograđanima i Zvonimiru po tri medalje

21.03.2012. 23:00
Biograđanima i Zvonimiru po tri medalje


Članovi karate klubova B iz Biograda na Moru i Zvonimir iz Zadra nastupili su prošli vikend u Splitu na Kupu Jadrana 2012. U jakoj konkurenciji biogradski karataši osvojili su jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Marjan Bunja, junior (-68 kg), nakon višemjesečnog izbivanja s turnirskih natjecanja u Splitu je pokazao da polako ulazi u formu, no zbog pomanjkanja snage poražen je u finalu. Ena Novaković u kategoriji učenica (-32 kg) je tek u repasažu izborila plasman, ali i brončanu medalju. Senior Dino Tomić (-68 kg), još jedan povratnik na natjecanja, nakon pobjede nad reprezentativcem iz Rijeke (3:1) u polufinalu je ostao bez snage, no na kraju je pobijedio u dvoboju za treće mjesto. Josip Došen u kategoriji učenika (+46 kg) je zbog kašnjenja na borilište diskvalificiran tako da je natjecanje završio na četvrtom mjestu.
– Jako mi je žao što mlađi članovi Mateo Mitrović, Ana Morožin i Petra Mitrović zbog bolesti nisu mogli nastupiti na ovom turniru. Ipak, nastup u Splitu je potvrda da imamo novu kvalitetnu generaciju boraca – izjavio je Svemir Mrvičić, trener biogradskog kluba.
U prvom nastupu ove kalendarske godine Zvonimir je u borbama predstavljalo 10 natjecatelja. Nastupili su: mlađi učenici Antonio Glavaš, Dino Mustać, Šime Šarlija i Nino Ćurko, učenici Đani Baras i Matej Horvat, mlađi kadet Mate Kučina, učenice Anđela Sinovčić i Lucija Glavaš te mlađa kadetkinja Petra Franov. Odličja za Zvonimir su osvojili Mate Kučina koji je u kategoriji -45 kg stigao do srebra. Do bronce su stigli Nino Ćurko (+38) i Antonio Glavaš (-34).