Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izgorjelo slamnato govedo

21.03.2012. 23:00
Izgorjelo slamnato govedo


– Sramota je to i za grad i njegove žitelje i sva je sreća što nemamo više turista pa da se čude divljaštvu naših sugrađana. Jer to je učinio netko od naših! Nije nitko tko je došao sa strane. Vidite da je tijekom noći bilo i drugih izgreda, govore Biograđani koje smo susreli u prolazu


Velika instalacija orača od slame koja je postavljena na biogradskoj rivi po drugi je put zapaljena. Nakon prvog pokušaja paljenja kada je izgorio samo dio slamnatog bika, ovaj su put vandali uspjeli u svojoj nakani – u noći s utorka na srijedu izgorjela je čitava figura goveda.
Riječ je o instalaciji od slame koja obuhvaća orača, plug i govedo, načinjeno u naravnoj veličini, a treba simbolizirati Svjetsko natjecanje orača, koje će se u rujnu održati u Biogradu na Moru.
Puno truda u izradu ove instalacije, i ostalih sličnih koje su se trebale postaviti i u drugim dijelovima grada, kako bi podsjetile na veliko gospodarsko događanje u Biogradu, uložili su štićenici zajednice Cenaccolo s Jankolovice.
– Ovo je doista prevršilo svaku mjeru, komentiraju Biograđani.
– Sramota je to i za grad i njegove žitelje i sva je sreća što nemamo više turista pa da se čude divljaštvu naših sugrađana. Jer to je učinio netko od naših! Nije nitko tko je došao došao sa strane. Vidite da je tijekom noći bilo i drugih izgreda, govore Biograđani koje smo susreli u prolazu.
Da je u noći s utorka na srijedu bilo i drugih izgreda potvrđuju i razbacane klupe u parku, razbijene žardinjere i tko zna što sve ne.
– Ne treba veliko junaštvo za učiniti divljaštvo pod okriljem noći, poručuju ljutiti Biograđani izgrednicima. Biograđani se pitaju hoće li nadležne službe biti učinkovite u potrazi za počiniteljima te hoće li ih kazniti.