Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi"

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Vesna Benić

HNK Zadar je 25. ožujka u 20 sati domaćin festivala duhovne glazbe "Svjetlost dolazi". Organizator festivala je Udruga za poticanje glazbene kulture Moderato Zadar.

Festival svim našim sugrađanima i vjernicima želi omogućiti da u ozračju prijateljstva i druženja poslušaju nove autorske duhovne skladbe.

Na Festivalu će sudjelovati izvođači iz svih dijelova Hrvatske. Tako ćemo u zadarskom kazalištu moći vidjeti Vedrana Vegara iz Knina, grupa Kerigma iz Vodica, Ivanu Šamal iz Starog Petrovog Sela, Zorana Hornjaka iz Vukovara, Sonju Agatu Bišćan iz Zagreba, Zbor mladih župe Sveta tri kralja iz Karlovca, Matiju Martinčevića iz Ivaneca, Zvonimira Palića-Jonathana iz Zagreba, Ivanu Jelić iz Požege, Anitu Nježić i u Krapine, Framu iz Posušja, BiH. Iz Zadra će nastupiti Apostoli krvi Isusove, Tea Vidaić, grupa "Svjetionik" i Ivan Dražović.

Festival je natjecateljskog karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada  stručnog žirija, nagrada publike i grand prix Festivala.  Tijekom glasovanja publika će imati prilike pogledati i  revijalni dio programa na kojem će nastupiti naši poznati izvođači na duhovnoj sceni, Željka Marinović i Čedo Antolić, Antonio Tkalec i zadarska kantautorica Vesna Benić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno