Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Robertu Škifiću novi petogodišnji mandat

Autor: Orjana Antešić

21.03.2013. 23:00
Robertu Škifiću novi petogodišnji mandat


Za razliku od vlasnika škvera koji su dosadašnjem predsjedniku Uprave iskazali povjerenje, predstavnik radnika u Nadzornom protivio se produženju mandata


Čelni ljudi zadarske “Tankerske plovidbe” i pulskog “Uljanika”, kao predstavnici većinskih vlasnika “Viktora Lenca”, na jučerašnjoj su sjednici Nadzornog odbora iskazali povjerenje dosadašnjem predsjedniku Uprave Robertu Škifiću, dajući mu još jedan petogodišnji mandat da vodi ovo brodogradilište iz Martinšćice.
Sjednica NO-a “Viktora Lenca”, kojim presjeda šef “Tankerske” Lenko Milin, imala je samo jednu točku dnevnog reda, a to je izbor nove Uprave s obzirom da je aktualnoj početkom travnja istjecao mandat. Zadranin Škifić zadržao je svoju poziciju premda je “Lenac” lanjsku poslovnu godinu zaključio s gubitkom od blizu 29 milijuna kuna, prvi put nakon izlaska ovog brodogradilišta iz stečaja 2008. godine. U bolje obaviještenim kuloarima Škifićev o(p)stanak bio je jednim dijelom očekivan. Promjene su se dogodile jedino u broju članova, pa tako u Upravi “Lenca” više neće sjediti tri člana već njih dvoje. Odluka o drugom članu prepuštena je Škifiću, da on bude taj koji će ga formalno predložiti, a NO onda potvrditi na idućoj sjednici. U kuloarima se šuška da najveće šanse ima Sandra Uzelac, dosadašnja članica Uprave zadužena za financije. Treći član, podsjetimo, do jučer je bio Davor Lukeš.
Tri predstavnika “Tankerske”, a to su sadašnji i bivši čelni čovjek ove zadarske brodarske kuće Lenko Milin i Ive Mustać te Ivica Čičmir-Vestić, kao i predsjednik Uprave “Uljanika” Anton Brajković, prema dostupnim informacijama, nisu nimalo dvojili da Škifić treba dobiti još jedan mandat. Radnički predstavnik Miljenko Čikulin, kazao nam je, jedini je bio protiv.
– Dosadašnja Uprava na čelu sa Škifićem u proteklom petogodišnjem razdoblju nije ispunila očekivanja i obećanja prema radnicima ovog škvera, prvenstveno u pogledu sigurnosti njihovih radnih mjesta, kao i rasta osobnih primanja, kratko je poručio Čikulin nakon sjednice NO-a na kojoj vlasnici “Lenca” nisu dijelili niti uzeli u obzir mišljenje ovog predstavnika radnika.
Ubrzo nakon okončanja sjednice NO-a iz “Viktora Lenca” stiglo je priopćenje u kojem novi-stari predsjednik Uprave kaže da “osjeća priznanje, ali i ogromnu odgovornost i obvezu da sa svojim suradnicima održava Brodogradilište na životu u ovoj krizi na tržištu kojoj se ne sagledava kraj, te da opravda povjerenje koje su mu vlasnici dodijelili vodeći računa o sredstvima koja su dosad uložili u Brodogradilište”. Svoju izjavu u priopćenju Škifić je zaključio kako je “svjestan da posao koji ga čeka nije lagan i da u ovim vremenima nijednoj Upravi u ovoj branši nije lako”.