Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Ražancu opet iskrilo, načelnik i vijeće na suprotnim stranama

Autor: Branko Božić

21.03.2013. 23:00
U Ražancu opet iskrilo, načelnik i vijeće na suprotnim stranama

Foto: Branko BOŽIĆ



Izvanrednu sjednicu ražanačkog Općinskog vijeća sazvao je predsjednik Vijeća Predrag Dušević (HDZ-HSP) na osobnu inicijativu te na inicijativu nekolicine vijećnika vladajuće koalicije (HDZ-HSP) i to samo dva dana prije nego što je Vijeću prijetilo raspuštanje zbog nesazivanja u zakonskom roku od tri mjeseca.
Svakako je zanimljivo istaknuti i to da je predsjednik Dušević uz pomoć pročelnika Jedinstvenog općinskog Upravnog odjela Damira Jordana pripremao dnevni red bez sudjelovanja općinskog načelnika Dragutina Miočića (HDZ-HSP) što se još nikada nije dogodilo od utemeljenja Općine Ražanac 1993. godine.
Naravno, poznavateljima prilika koji znaju što se događa unutar ražanačke općinske vlasti, u kojoj su u zadnje vrijeme “zaleđeni” odnosi između Duševića i Miočića, to nije čudno. Dvojici čelnika ova je sjednica upravo došla kao melem na ranu za međusobna prozivanja, optuživanja, podizanje tonova. Iskrilo je do te mjere da je prijetio prekid, ali zahvaljujući smirenosti i prisebnosti određenog broja vladajućih i oporbenih vijećnika, sjednica na kojoj su se tresla brda, a rodio se miš, okončana je ipak u mirnom i tolerantnom ozračju.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU