Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Veslačka u transu, Ćiro podgrijao dobru atmosferu

Autor: Davor Petrović

21.03.2013. 23:00
Veslačka u transu, Ćiro podgrijao dobru atmosferu

Foto: PIXSELL



Nije zahvalno nagađati, ali nemoguće se oteti dojmu da je zadnji trening Hrvatske uoči utakmice sa Srbijom jučer premašio inicijalnu ideju izbornika Igora Štimca, koji želi približiti reprezentaciju navijačima. Naime, skoro sat i pol prije zakazanog početka, prema “Zagrebovom” trening centru u Veslačkoj slijevale su se kolone ljudi. Kada su Štimac i njegovi štićenici izašli iz svlačionica, oko pet tisuća navijača natiskalo se oko terena.
I to doslovno. Naime, na centralnu, a ujedno i jedinu tribinu “Zagrebella” stane oko osam stotina ljudi, a igralište je omeđeno ogradom. Samim time nije teško zamisliti kako to izgleda kada na takav prostor dođe masa poput ove koju je privukla reprezentacija.
Unatoč neopisivoj gužvi, brojni redari bili su besposleni. Na svakom koraku vladala je sjajna atmosfera, začinjena gotovo nevjerojatnom pristojnošću. Iako su svi hjteli prići što bliže reprezentativcima, nikome ni izdaleka nije palo na pamet da guranjem pokuša izboriti bolju poziciju.
Više nego dobre vibracije postale su još bolje od toga u trenutku kada su Štimac, članovi stručnog stožera i igrači počeli izlaziti na teren. Malo je reći da je Veslačkom vladala euforija. Vrhunac je stigao u trenutku kada je među reprezentativce kročio Ćiro Blažević koji se jučer nadavao autograma. Još uvijek najuspješniji hrvatski izbornik izgrlio se sa Štimcem, a potom se osobno pozdravio sa svim reprezentativcima i članovima stručnog stožera, na oduševljenje razdragane mase, koja je potom glasno pozdravljala svaki potez tijekom treninga.
– Svi za jednoga, jedan za sve. To je jedini savjet koji sam im dao za utakmicu sa Srbijom – kasnije je objasnio Ćiro.
Raspoloženje je na nekoliko trenutaka pokvario raniji odlazak Vedrana Ćorluke u svlačionicu, i to s bolnom grimasom na licu. Srećom, vrlo brzo je iz liječničke službe reprezentacije stigla vijest da situacija nije alarmantna. Konkretno, Ćorluka je dobio lakši udarac u nogu i preventivno je otišao s terena.