Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gradonačelnik Dukić obišao radove na cestama

22.03.2019. 13:52
Gradonačelnik Dukić obišao radove na cestama


Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem, pročelnikom UO za graditeljstvo Darkom Kasapom i pročelnikom za komunalne djelatnosti Robertinom Dujelom obišao je jutros radove na cestama na području grada u kojima je Grad investitor.
Najprije su posjetili gradilište u Ulici Nikole Tesle, odnosno I. fazu radova  (od raskrižja s ulicama Domovinskog rata i Benka Benkovića do raskrižja s ulicama Božidara Adžije i A. M Relkovića). Radovi obuhvaćaju izgradnju ceste, vodoopskrbnog, oborinskog i fekalnog kolektora i javnu rasvjetu. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.758.400,98 kuna (s PDV-om). Predviđen završetak ove I. faze je prvi tjedan travnja, nakon čega će se ulica pustiti u promet, a s drugom fazom se kreće na jesen.
U Riječkoj ulici, koja spaja Molatsku i Skradinsku  ulicu, do sada su završeni radovi na fekalnoj kanalizaciji. Vrijednost  ugovorenih radova   je 1.796.415.65 kn ( s PDV-om), a sve teče predviđenom dinamikom.
Na  rekonstrukciji  dijela Ulice Puta Stanova radovi se intenzivno odvijaju, te je predviđen rok dovršetka u lipnju . Vrijednost radova je 6.643.429,38 kn s PDV-om. Rekonstrukcija prometnice na Putu Stanova bila je nužna kako bi se povećala protočnost prometa koja je postala znatno manja od potrebne te radi osiguranja veće sigurnosti prometa vozila i pješaka. Zajedno s rekonstrukcijom prometnice rekonstruirat će se i poboljšati postojeća komunalna infrastruktura.
Također, radovi se izvode i na spoju ulica J.Križanića i Puta Bokanjca koji će biti gotovi za mjesec dana, te će se izgradnjom infrastrukture u toj ulici stvoriti preduvjeti za daljnje proširenje mreže odvodnje u okolnim kvartovima. (GRAD ZADAR)