Isplati se zalaganje za integraciju djece s Down sindromom!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Druženje na Višnjiku za Svjetski dan Down sindroma
Prezadovoljni smo odazivom i podrškom građana, a druženje u Višnjiku pokazalo je da se naše dugogodišnje zalaganje za integraciju djece s Down sindromom isplatilo i da sve više građana podržava našu djecu i njihovo sudjelovanje u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu, ali i u raznim drugim aktivnostima, kaže Suzana Periša
Vedran SITNICA
Podrška gradonačelnika Branka Dukića

Povodom Svjetskog dana Down sindroma Udruga za Down  sindrom Zadarske županije organizirala je jučer prigodni program za sve zainteresirane građane kako bi ih senzibilizirala za osobe s  ovim poremećajem, a osobito kako bi im pokazala da djeca s Down sindromom mogu uspješno biti uključena u brojna društvena događanja i  aktivnosti.

U VIP dvorani Sportskog centra Višnjik tako se okupilo mnoštvo  građana, članova raznih udruga i sportskih klubova, ali i predstavnika  gradske i županijske vlasti koji su se tijekom poslijepodneva družili s članovima zadarske Udruge za Down sindrom.

- Prezadovoljni smo odazivom i podrškom građana, a druženje u  Višnjiku pokazalo je da se naše dugogodišnje zalaganje za integraciju  djece s Down sindromom isplatilo i da sve više građana podržava našu  djecu i njihovo sudjelovanje u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu,  ali i u raznim drugim aktivnostima, kaže Suzana Periša,  predsjednica  Udruge za Down sindrom Zadarske županije, te naglašava da je druženje  prošlo u odličnoj atmosferi, s puno smijeha i veselja djece s Down sindromom koja su gostima pokazala što sve znaju i mogu.

- Djeca su bila uključena u cijeli program, sudjelovala su u plesnim  točkama, a Jurica Milin pročitao je pjesmu koju je sam napisao, doznajemo još od Suzane Periša koja ističe da je druženje, uz zabavu, bila i prilika da građani doznaju više o Down sindromu, ali i o problemima s kojima se i dalje suočavaju osobe s ovim kromosomskim poremećajem.

Na druženje s članovima ove udruge došli su i predstavnici Grada Zadra na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem, a u ime Zadarske  županije bio je pročelnik za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade  Bernard Maruna.

U bogatom i zanimljivo osmišljenom programu sudjelovali su Udruga  mladih Ahimsa, pjesnici Nikolina Mojić i Ivica Ušljebrka, Taekwondo  klub Donat, Plesna udruga Gesta, Marina Ružić iz Zadarskog plesnog  ansambla, klapa Zadarski tići, trenerica Silva Žabo iz Frogo sportskog  centra za djecu s teškoćama u razvoju, te košarkaši KK-a Diadora, dok je  program vodila Ana Marušić.

Druženjem na Višnjiku Udruga za Down sindrom na najbolji je način  obilježila ovogodišnji Svjetski dan Down sindroma i još jednom pokazala  da djeca s ovim sindromom mogu biti aktivni i korisni članovi zajednice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno