Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Koncertom i misom obilježili svoj dan

22.03.2019. 14:17
Koncertom i  misom obilježili  svoj dan


Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra, čiji osnivač  su Benediktinke sv. Marije, slavi Dan škole 21. ožujka, na blagdan preminuća sv. Benedikta, a ujedno i prvi dan proljeća.
 – Dva su to simbola života i rada škole: početak nebeskog, vječnog  života u sjedinjenju s Gospodinom osnivača benediktinskog reda, sv. Benedikta, te početak najaktivnijeg godišnjeg doba, u kojemu se sve u prirodi budi i napreduje, što ujedno simbolizira i napredak u stečenim znanjima i vještinama naših učenika, te najavu pojačane aktivnosti prema  završetku nastavne godine, rekli su iz škole.
Dodali su kako, nakon prošlogodišnje proslave desete obljetnice postojanja i rada škole, u jedanaestoj nastavnoj godini nastavljaju s tradicijom obilježavanja Dana škole svečanim koncertom učenika, koji održao  u srijedu, 20. ožujka, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom  u 20 sati. Ulaz na koncert je bio slobodan te gotovo sve stolice bile ispunjene mnogobrojnim obiteljima i prijateljima e publikom koja je došla  poslušati i podržati male glazbenike.
Bogat program ovogodišnjeg Svečanog koncerta učenika povodom  Dana škole započeo je predstavljanjem šestero ovogodišnjih natjecatelja, osvajača prvih i drugih nagrada na Međunarodnom natjecanju  mladih glazbenika „Mladi Padovec“ u Novom Marofu i 57. regionalnom  natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku. U nastavku  je publika imati priliku doživjeti nastup polaznika predškolske glazbene  skupine, školskog zbora, te učenika svih instrumenata koje podučavaju  u školi, a to su: glasovir, harmonika, violina, gitara, harfa, oboa, flauta i  klarinet.
Jučer, 21. ožujka, na sam Dan škole, u 18 sati, u crkvi sv. Marije, učenici  Škole zajedno s roditeljima i obiteljima, učitelji i osnivačice Škole, benediktinke sv. Marije i sva zainteresirana javnost, slavili su zajedničko sveto  misno slavlje. (Z.L.)