Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mogao bi se unovčiti kolodvor u Obrovcu

22.03.2019. 16:30
Mogao bi se  unovčiti kolodvor  u Obrovcu


U stečajnoj masi iza nekoć uspješne prijevozničke tvrtke  Croatia Zadar line ostala je još jedna nekretnina koja bi se mogla  unovčiti te novac od prodaje isplatiti vjerovnicima, u redovitom izvješću  Trgovačkom sudu naveo je stečajni upravitelj Frane Zvonimir Negro. Radi se o starom i devastiranom Autobusnom kolodvoru u Obrovcu površine od 479,47 metara četvornih izgrađenom na zemljištu površine  7034 metra četvorna.
– Autobusni kolodvor u Obrovcu do danas nije unovčen jer bivši vlasnici traže povrat dijela zemljišta na kojemu je kolodvor izgrađen. U tijeku  je još jedna parnica na Trgovačkom sudu u Zadru koja još nije okončana.  Budući da ova nekretnina koja se sastoji od nekoliko čestica čini tehnološku cjelinu, ona se ne može unovčiti dok se ne okonča parnični postupak, stoji u izvješću stečajnog upravitelja koji se osvrnuo i na nedavnu  prodaju druge nekretnine koja je ostala u stečajnoj masi nakon zaključenja stečaja nad ovom prijevozničkom tvrtkom – Autobusnim kolodvorom u Benkovcu.
– Temeljem nove procjene oglašena je prodaja Autobusnog kolodvora  u Benkovcu 1.179,569,58 kuna. Na oglas se javio Grad Benkovac i kupio  dio vlasništva stečajne mase za 876,217,17 kuna, izvjestio je Negro.  Inače, Grad Benkovac vlasnik je dijela te nekretnine, a nakon ove kupnje  postao je vlasnikom cijele.
Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora kazao je kako se radi o prilično zapuštenoj građevini,  no da je ona važna za građane Benkovca pa da će se stoga obnoviti. Izrazio je nadu da će se po obnovi objekta u njega vratiti život te da će, osim  primarne funkcije dobiti i onu društvenu dimenziju, odnosno sadržaje  koji će privući Benkovčane na tu lokaciju.
Novcem od prodaje namiren je dio potraživanja bivših radnika koji su  godinama čekali svoj novac.