Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

OK ZADAR Poreč donosi meč za povijest

23.03.2019. 08:00
OK ZADAR Poreč donosi  meč za  povijest


Odbojkašice Zadra u nedjelju (16 sati) imat će priliku postati  članice Superlige. Prva utakmica kvalifikacija prošle nedjelje u Poreču  donijela je pobjedu Zadranki od 3:2, a to znači i prednost 1-0 u seriji na  dvije pobjede. Nedvojbeno, gostovanje Poreča na Višnjiku najveća je  utakmica ove generacije.
– Napravile smo veliki korak u prvoj utakmici i sada trebamo završiti  posao – ističe Vana Mrduljaš, Splićanka u zadarskim redovima, koja je  ove sezone iznijela veliki teret u igri "plavih".
– Željele smo na domaćem terenu odlučivati o Superligi i to smo sada  dobile. Prije dva tjedna gostovale smo u Splitu u utakmici u kojoj smo također pobjedom mogle ući u viši rang. Na kraju smo izgubile, ali izborile  smo se za drugu priliku koju smo zaslužile pobjedom u Poreču.
Zadar ima 1-0, ima domaći teren, imat će i publiku koja će sigurno  ispuniti svaki slobodan prostor uz teren dvorane IV ŠC Višnjik…
– Imamo sve u svojim rukama, ali smo svjesne da ništa nije gotovo.  Stoga nema opuštanja, igramo kao da je 0-0. U sportu, a osobito ženskom sportu, događaju se neočekivane stvari i baš zato ne zanosimo se  vodstvom nakon prve utakmice. Bit će vrlo važno adrenalin, koji će sigurno skočiti, staviti pod kontrolu i biti hladne glave.
Zadar je Poreč na Višnjiku već pobijedio ove sezone u osmini finala  Kupa kada je bilo 3:1.
– Vjerujem u nas, u našu kvalitetu, ali činjenice govore da je u Poreču  odlučivao peti set, praktično jedna ili dvije lopte mogle su sve preokrenuti. Protiv Splita je išlo na stranu naših suparnica, a ovaj put je bilo obrnuto. Dakle, parket je uvijek jedino mjerilo na kojem se može vidjeti tko  je bolji.
Mrduljaš ističe pozitivnu atmosferu koja vlada ove sezone u ekipi.
– Ništa se nije promijenilo ni nakon poraza u Splitu. Imamo opuštene  treninge, ne osjećamo nikakav pritisak i nadamo se u nedjelju pozitivnom ishodu – zaključila je Mrduljaš.
Uspiju li gošće na Višnjiku izjednačiti na 1-1 majstorica će se igrati  sljedeći vikend u Poreču.


Na Višnjiku 7-2
Računajući Prvu ligu i Kup Zadranke su ove sezone na Višnjiku odigrale devet  utakmica u kojima su upisale sedam pobjeda (set razlika 21:2). Dvije utakmice završile su pobjedama gošći 3:0. Uspjelo je to Osijeku u Prvoj ligi i Rijeci u Kupu.