Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ponovno se odronio bedem kod Nasada

22.03.2019. 09:52
Ponovno se odronio bedem kod Nasada


Godinu dana je prošlo od kada se prvi put urušio dio gradskih bedema na ulazu u Perivoj Vladimira Nazora (iz pravca Ravnica), u dvorištu tvrtke Nasadi koja do urušenog dijela bedema ima skladište radnih strojeva. Odron je u kratkom roku saniran, međutim uzrok nije otklonjen. Dokazuje to i novi odron koji se ponovno dogodio na istom mjestu, uzrokovan obilnom kišom koja je prije nekoliko dana pogodila Zadar.
– Riječ je o dijelu bedema koji se i prošle godine bio odronio. Kamenje smo maknuli, ali ostala je još zemlja. Nije ništa opasno, nije se ništa oštetilo, a trenutno čekamo izvođače radova koji će sanirati odronjeni dio bedema. Grad je raspisao natječaj i za daljne aktivnosti su oni nadležni, kazao nam je direktor Nasada, Lenko Ugrinić.
S obzirom na učestalost odrona, Ugrinić je kazao kako će trebati podbočiti zid.
– Treba pojačati taj dio bedema jer kada su obilne kiše ništa tu zemlju i kamenje više ne drži na mjestu. Kod ulaznih varta u bedem iz smjera Ravnica gdje je prošle godine saniran urušeni dio bedema napravljen je potporni zid kako bi se sanirala sadašnja situacija, ali i spriječila slična događanja u budućnosti. Isto će trebati napraviti i u ovoj situaciji, kazao je Ugrinić.