Povijesna utakmica studentske nogometne momčadi s kolegama iz Bamberga

Slika korisnika mkvanja
DAN SVEUČILIŠTA OBILJEŽAVAJU I SPORTAŠI
Filip BRALA
Prva je utakmica dobila međunarodni karakter

Na pomoćnom igralištu na Stanovima danas je odigrana prva, povijesna utakmica nogometne momčadi Sveučilišta u Zadru. Nakon 15 sportova zadarski studenti tako su dobili još jednu momčad koja bi ime Sveučilišta trebala pronijeti diljem Hrvatske i šire.

Prvi izlazak na teren dogodio se u okviru obilježavanja Dana Sveučilišta - Dies academicus 2019., a uveličala ga je momčad Sveučilišta u Bambergu. Prva je utakmica tako dobila međunarodni karakter.

- Riječ je o našim prijateljima i partnerima iz Njemačke s kojima smo se povezali preko Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru. Kako oni imaju momčad koja često gostuje u drugim državama dogovorili smo da ovom utakmicom obilježimo naš dan, ali već i zakazali uzvratni posjet, rekla je uoči utakmice voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski šport dr. sc. Gordana Ivković.

Zadarski studenti i do sada su imali puno sportova u kojima su se mogli natjecati, a dio njih koji su u futsal momčadi sada su se okušali u "pravom" nogometu. Već na jesen čeka ih prvo službeno natjecanje, državno prvenstvo u Rovinju, na kojem će pokušati nastaviti niz zlatnih vaterpolista, plivača i džudaša, srebrnih košarkašica, brončanih šahista...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno