Strategija razvoja kulture grada Zadra 130.000 kn

Slika korisnika mkvanja
Pročelnica za kulturu najavljuje važan dokument
Pokrenuli smo proces sami, prije dva tjedna, a u tijeku je analiza stanja koju radimo u suradnji sa županijskom agencijom za razvoj (ZADRA Nova). Polovinom travnja imat ćemo gotove rezultate nakon čega će nam doći IRMO. Imat ćemo puno radnih i fokus grupa, navodi Dina Bušić
Vedran SITNICA
Dina Bušić, pročelnica gradskog UO za kulturu i šport

Nedavno imenovana pročelnica gradskog Upravnog odjela  za kulturu i šport, Dina Bušić, na kolegiju gradonačelnika iznijela je informacije o pripremi Strategije razvoja kulture grada Zadra koju će za  130 tisuća kuna bez PDV-a raditi Institut za razvoj i međunarodne odnose (Institute for Development and International Relations - IRMO).

- Pokrenuli smo proces sami, prije dva tjedna, a u tijeku je analiza stanja koju radimo u suradnji sa županijskom agencijom za razvoj (ZADRA  Nova). Polovinom travnja imat ćemo gotove rezultate nakon čega će  nam doći IRMO. Imat ćemo puno radnih i fokus grupa, a ujedno ćemo i  mi iz Grada kontaktirati ljude za koje mislimo da bi mogli pridonijeti  izradi ovog vrijednog dokumenta za Zadar i zadarsku kulturu. IRMO će  raditi sedam do devet mjeseci, najviše godinu dana jer se radi strategija  kulturnog razvoja za period od sedam godina, a uz nju ćemo donijeti akcijski plan, najavila je Bušić te je pozvala građane da se odazovu sudjelovanju u ovom projektu.

Kazala je kako će se se izradi strategije pristupiti  interdisciplinarno, odnosno da će se koristiti svi postojeći dokumenti te  uzeti u obzir utjecaj kulture na obrazovanje, turizam i gospodarstvo, a  sve kako kultura ne bi bila samo na proračunu, poručila je Bušić te je potom izvijestila gradonačalnika i o uvođenju informatiziranog sustava za  prijave javnih potreba u kulturi Grada Zadra. Kazala je kako je taj sustav  naziva Potpora plus izradila Zaklada za razvoj civilnog društva, a koja je  prilagođena potrebama korisnika proračuna UO za kulturu - od prijave  pa do pravdanja troškova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)