Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Cvitković: Znali smo da ne smijemo podcijeniti suparnika

22.03.2021. 08:52


Da se po jutru dan poznaje najbolje su u subotu mogli posvjedočiti košarkaši Sonik Puntamike kojima su tek četiri sekunde bile potrebne da provuku prvu loptu kroz obruč Hermesa, nakon čega se više nisu osvrtali i rutinski stigli do 15. ovosezonske pobjede u hrvatskom prvenstvu. Prilično jalovi gosti tek su u nekoliko navrata pokazali da s pravom spadaju u premijerligašku družinu, no kako je semafor već u 13. minuti pokazivao velikih plus 20 za domaćine bilo je jasno da će dva boda i ovaj put ostati u Jazinama.


Bez podcjenjivanja
– Znali smo da moramo ozbiljno ući u utakmicu i da ne smijemo podcijeniti suparnika. U prvom poluvremenu je to dobro izgledalo, no u nastavak smo ušli plahi i hladni što je suparnik iskoristio. Na kraju smo se uozbiljili i došli do nova dva boda, što je najbitnije – kazao je nakon susreta najbolji strijelac utakmice Tomislav Cvitković kojemu je za 27 poena bilo potrebno tek nešto više od 20 minuta na parketu.
Više-manje sve što su gosti pokazali protiv standardno dobrih Puntamičana bilo je djelo kapetana Filipa Kordića, i došlo je izvan linije 6,75. Iskusni Zagrepčanin raspucao se na otvaranju drugog dijela i s pet trica primakao svoju momčad na minus 12, no ni deset minuta nadahnuća nije bilo dovoljno »Analitičarima« za išta više od zanimljive crtice s gostovanja u Donatovom gradu.


Zadovoljni viđenim
– U pripremi utakmice sam rekao da oni imaju kvalitetu da iskoriste svako naše opuštanje. Čim nama padne ritam, čim počnemo razmišljati o nekim drugim stvarima i ne igramo agresivnu obranu protivnik to može kazniti. Pokušavao sam koristiti sve igrače pa je manji pad na otvaranju drugog poluvremena i razumljiv, no na kraju smo se podigli i završili utakmicu na željeni način. Susreti u kojima »unaprijed« upisujemo pobjedu nikada nisu lagani, ali sve u svemu zadovoljan sam viđenim i sada se okrećemo nadolazećim izazovima – izjavio je trener Hrvoje Vlašić kojeg sljedeći vikend očekuje težak posao protiv Cibone, jedne od tek dvije momčadi koje ove sezone nije uspio svladati.




Od prve minute se vidjela razlika u pristupu
Bez velikih očekivanja došli su »Analitičari« na gostovanje u Jazine, svjesni da ih s druge strane očekuje moćna družina koja ih je ove sezone već dva puta pobijedila. Prijetili su Zagrepčani koliko su mogli, no na koncu su još jednom pognutih glava napustili parket.
– Sonik je odigrao izvrsno prvo poluvrijeme i zasluženo pobijedio. Jako loše smo ušli u utakmicu, promašivali smo otvorene šutove i zicere te se od prve minute vidjela velika razlika u energiji i pristupu. U nastavku smo se malo razbudili i vratili se na minus 12 zahvaljujući šutu za tri poena, ali u završnici smo ponovno pali te su domaćini došli do nova dva boda. Pred nama je susret protiv Alkara i nadam se da ćemo uspjeti doći do pozitivnog rezultata i vratiti se u borbu za izbjegavanje posljednjeg mjesta – kazao je trener Hermesa Zvonimir Mravak.